Afrika ve Asya'daki ülkelerden gelip üniversite eğitimi gördükleri Ağrı'da, İshakpaşa Sarayı, Ahmed-i Hani Türbesi ve Eski Bayezid Evi gibi tarihi mekanları gezen yabancı öğrenciler, ülkelerine döndüklerinde Anadolu'nun gönüllü turizm elçileri…
Osmanlı İmparatorluğu'nun Doğu Anadolu'da bıraktığı en seçkin eserlerden Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki İshak Paşa Sarayı'nda kar temizleme çalışması başlatıldı.
İshak Paşa Sarayı, normalleşme süreciyle yeniden ziyarete açıldı.
Osmanlı Devleti'nin Anadolu'daki en seçkin eserlerinden olan tarihi İshak Paşa Sarayı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ziyarete kapatıldı.
Ağrı Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ekrem Çelebi, 2020 yılının, UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesine alınmış "İshak Paşa Sarayı Yılı" olarak ilan edilmesini istedi.
Mimarisi ve tarihi özelliğiyle yılın her mevsimi ziyaretçilerin ilgisini çeken Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan Osmanlı mimarisinin seçkin örneklerinden İshak Paşa Sarayı, u yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlayarak son dört yılın en…
UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ndeki mimari eserlerimizden İshak Paşa Sarayı sis bulutu içinde muhteşem manzara sergiledi.
İnşallah 2020 itibariyle de Ağrı Dağı tekrar tırmanışa açıldığı zaman birbirini tamamlamış olacak, diyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Doğubayazıt ilçesindeki İshak Paşa Sarayı'nı ziyaret etti.
Topkapı Sarayı'ndan sonra ikinci büyük sarayımız olan kartal yuvası görünümlü İshak Paşa Sarayı, binlerce yerli ve yabancı misafiri ağırlıyor.
Osmanlı mimarisinin en seçkin eserlerinden olan İshak Paşa Sarayı, her mevsim farklı güzelliklere bürünüyor.
Bir Lale Devri eseri olan Tarihi İshak Paşa Sarayı'na ziyaretçi ilgisi yoğun
İshak Paşa Sarayı Doğubeyazıt
İshak Paşa Sarayı, saraydan öte bir külliyedir. İstanbul Topkapı Sarayı'ndan sonra, son devirde yapılmış sarayların en ünlüsüdür.