2014 yılında sergi için Kırım'dan Hollanda'nın Amsterdam kentindeki Allard Pierson Müzesine getirilen ancak Rusya'nın işgali üzerine uzun süre orada kalan İskit altınları Ukrayna'ya iade edildi.
Hollanda Yüksek Mahkemesi (Hoge Raad), Amsterdam Allard Pierson Müzesi'nde sergilenmek için 2014'te Kırım'dan getirilen ve aralarında İskit altınlarının da bulunduğu arkeolojij eserlerin Ukrayna'ya gönderilmesi kararını onadı.
On yılı aşkın süredir Ordu Müzesinde sergilenen ve ancak ziyaretçilere nerede bulunduğuna dair bilgi aktarılamayan Balbal heykelciğin 2010 yılında Altınordu İlçesindeki yol çalışmaları sırasında bulunduğu ortaya çıktı. Arkeoloji ve Sanat Dergisi'nde…
Sibirya Krallar Vadisi'nde iki İskit kurganı daha bulundu. İskit mezarlığında süren kazılarında bulunan kurganlardan çok sayıda mezar hediyesi ve 50 yaşında bir kadın ile çok küçük bir çocuk iskeleti çıkarıldı.
Rusya'nın Ostrogozhsk kentinde 2019 yılında Don Arkeoloji Seferi kapsamında araştırma ve kazı gerçekleştiren Valery Ivanovich Gulyaev liderliğindeki Rus Bilimler Akademisi (IA RAS), Arkeoloji Enstitüsü arkeologları, İskitlere ait olduğu tahmin…
Kırım'daki 5 ayrı müzeye ait 2 bini aşkın İskit mücevheri, Hollanda'nın Allard Pearson müzesinde sergilenirken Rusya Kırım'ı işgal edince, tarihi miras ortada kaldı. Rusya tarihi hazinenin Ukrayna'ya iadesini istiyor, Hollanda ise mahkeme kararını…
Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi tarihçi Prof. Dr. Alpaslan Ceylan başkanlığındaki ekip, 20 yıllık araştırma sonucu kaybolmaya yüz tutmuş çok sayıda tarihi eser, belge ve arkeolojik bulguyu gün yüzüne çıkartarak kitaplaştırdı. Kitaptaki arkeolojik…
Babil'den beş kat daha büyük olduğu tahmin edilen İskitlere ait yerleşim merkezinin tarihini ortaya çıkarmak için Ukrayna'nın Poltava şehrinde arkeoloji kazıları başladı.
Tanrı Dağlarının kollarından Tarbagatay Dağlarındaki höyükte yapılan arkeoloji kazısında, 2.800 yıllık İskit soylularına ait olduğu tahmin edilen altın hazine stoku bulundu.
Arkeologlar Kırım'daki arkeoloji kazılarında 3 ve 4. yüzyıla tarihlenen mezarlık keşfettiler. İçlerinde tümülüs tipi gömülerin de yer aldığı el değmemiş mezarlıkta başta İskitler olmak üzere, Kırım'ın en eski yerlileri Taurilerin, antik Yunan…
Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Türklerin ata yurdunun Uzak Asya değil Maveraünnehir olduğunu iddia eden Arkeolog Şevket Dönmez'in tezine itiraz ederek, Türklerin En Eski Anayurdu'nun Güney Sibirya olduğunu iddia etti
Suda sözlüğünde "umumi köleler, şehrin muhafızları" olarak tanımlanan İskit Okçularının Atina'da bir tür polis vazifesi üstlendiği anlaşılıyor
Rusya'da bir bataklıkta bir İskit prensine ait olduğu tahmin edilen şu ana kadar bilinen en eski ve muhtemelen en büyük ebatlı kurgan tipi mezar keşfedildi.
Bir kurganda kemikleri bulunan İskit savaşçısı'nın MÖ 7. veya 6. yüzyılda uzun süre ok yarası ile yaşadığı tespit edildi.