Her ne kadar göçebe yaşadıkları varsayılan İskitlerin dericilik yapması mümkün görülmediğinden bugüne dek yazdıklarına kuşku ile bakılsa da Antik Yunan tarihçisi Herodot, "İskitlerin öldürdükleri düşmanlarının kanını içtiklerini ve bazen ellerindeki…
Hollanda Yüksek Mahkemesi (Hoge Raad), Amsterdam Allard Pierson Müzesi'nde sergilenmek için 2014'te Kırım'dan getirilen ve aralarında İskit altınlarının da bulunduğu arkeolojij eserlerin Ukrayna'ya gönderilmesi kararını onadı.
Sibirya Krallar Vadisi'nde iki İskit kurganı daha bulundu. İskit mezarlığında süren kazılarında bulunan kurganlardan çok sayıda mezar hediyesi ve 50 yaşında bir kadın ile çok küçük bir çocuk iskeleti çıkarıldı.
Manisa'da yaşayan Fatih Altanay, binlerce yıl önce kullanılan Türk kılıçlarını, geleneksel tekniklerle yeniden yapıyor
Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesindeki Büklükale Kazı Başkanı Doç. Dr. Kimiyoshi Matsumura, arkeoloji kazılarında Hititlere ait 9 yapı katı tespit ettiklerini bu yılki hedeflerinin Demir Çağı tabasını kaldırılarak Hitit çağına inmek olduğunu söyledi ve…
Göçebe arkeolojisinin yanı sıra Türk kültürü arkeoloji açısından da büyük önem taşıyan Amasya'daki Oluz Höyük kazılarında ortaya çıkan Türkmen mezarları Türklerin Anadolu'daki bilinen en erken biyolojik kanıtlarını oluşturuyor.…
Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi tarihçi Prof. Dr. Alpaslan Ceylan başkanlığındaki ekip, 20 yıllık araştırma sonucu kaybolmaya yüz tutmuş çok sayıda tarihi eser, belge ve arkeolojik bulguyu gün yüzüne çıkartarak kitaplaştırdı. Kitaptaki arkeolojik…
Ukrayna'nın Zaporijya bölgesinde Kamyanske-Dniprovskyi mevkiinde yer alan Mamai dağı eteklerinde bulunan mezarın yaklaşık 2 bin 500 yıl önce yaşamış bir İskit kadınına ait olduğu anlaşıldı. İskit Kadın savaşçıları Yunan mitolojisinde Amazon adı…
Babil'den beş kat daha büyük olduğu tahmin edilen İskitlere ait yerleşim merkezinin tarihini ortaya çıkarmak için Ukrayna'nın Poltava şehrinde arkeoloji kazıları başladı.
Tanrı Dağlarının kollarından Tarbagatay Dağlarındaki höyükte yapılan arkeoloji kazısında, 2.800 yıllık İskit soylularına ait olduğu tahmin edilen altın hazine stoku bulundu.
Arkeologlar Kırım'daki arkeoloji kazılarında 3 ve 4. yüzyıla tarihlenen mezarlık keşfettiler. İçlerinde tümülüs tipi gömülerin de yer aldığı el değmemiş mezarlıkta başta İskitler olmak üzere, Kırım'ın en eski yerlileri Taurilerin, antik Yunan…
Atlı savaşçıları ile Avrupa'yı tehdit eden Hun akınlarının, veba salgına yol açan virüslerin atalarını da atları vasıtası ile taşımış olabileceği iddia edildi. Bilimsel verilere dayandırılan ihtimal, Türklerin Çinlilere karşı uyguladığı biyolojik…