Türkiye'deki tarihi eserlere göz diken Almanya'nın 111 yıl önce tarihi eserleri diplomatik yolla yağmalamaya çalıştığı anlaşıldı. İstanbul Alman Konsolosluğu Bilim Ataşesi Arkeolog Theodor Wiegand, İstanbul Arkeoloji Müzesindeki eserleri Alman…
İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen Ani'yi Anlamak panelinde tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Prof. Dr. Haşim Şahin ile Ani Örenyeri Kazı Başkanı Doç. Dr. Muhammet Arslan konuşma yaptı.
Beşiktaş Meydanı'nda Metro İstasyonu yapılması planlanan alanda neolitik çağ kalıntıları bulunması üzerine İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü başkanlığında başlatılan arkeoloji kazılarında Neolitik Döneme ait işlenmiş ahşap kalıntılar ortaya…
Türkiye'nin haftanın 7 günü ziyarete açık tarihi mekanlarından İstanbul Arkeoloji Müzeleri, 28 Ağustos 2023 tarihinde müzede gerçekleştirilecek çalışmalar nedeniyle ziyarete kapatılacak.
Türkiye'nin ilk müzesi olan ve dünyanın en önemli müzeleri arasında yer alan İstanbul Arkeoloji Müzeleri, yeni teşhir ve tanzim çalışmalarından sonra kapalı olan bölümlerin de açılmasıyla çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor
Müze’nin hemen yakınında genişleme alanı varken, basında müze depolarının taşınması tartışması yaşanmasının tüm arkeoloji ve müzecilik camiasını derinden yaraladığını belirten, Arkeologlar Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu ilgili haberler…
5. Heritage İstanbul Fuar ve Konferansı, 23-25 Haziran tarihinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak.
Türkiye'nin Kültür Hazineleri Sahnesinde Evde Bayram Konserleri, Mazhar Alanson'un İstanbul Arkeoloji Müzesi'ndeki konseri ile tamamlandı.
Üsküdar Hâkimiyeti Milliye Caddesi’nde geçen yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İSKİ ekipleri tarafından yapılan yağmur suyu ve atık su kanalı çalışmaları sırasında keşfedilen tarihi alandaki arkeoloji çalışmaları yeniden başlandı.…
Tarihi Haydarpaşa Garı'nda yapılan arkeolojik kazıda 26 ayrı insana ait insan kemikleri çıktı. 5. yüzyıla ait Azize Bassa Kilisesi'nin bodrumunda çıkan insan iskeletleri incelemeye alındı. Tarihi gar etrafından yapılan arkeolojik kazılarla ortaya…
İki ay önce Silivri Cumhuriyet Mahallesi’nde inşaat hafriyatında Roma dönemine ait olduğu belirtilen lahit bulundu. İnşaat sahibinin haber vermesi üzerine İstanbul Arkeoloji Müzesi uzmanları kapağı açık lahdi inceledi ve önceki yıllarda defineciler…
Hitit tabletlerinin tarihin en önemli arkeolojik bulgularından olduğuna dikkat çekilen Megan Fox İle Mitler ve Sırlar belgeselinde Hititlerin Troy Antik Kentinden bahseden tabletlerine yer verildi.
Tarihi Galata semtinde demir kafes içine alınarak hırsızlardan korunmaya çalışılan 700 yıllık Harup Kapı üstünde bulunan ve Ceneviz arması taşıyan kitabe için İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu İstanbul Arkeoloji Müzesi’ne…
İstanbul'da 700 yıllık Yanıkkapı üstünde bulunan ve Ceneviz arması taşıyan kitabe, demirden bir kafesle korumaya alındı. Mimari Restorasyon Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Serhat Şahin, kitabenin İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde korunmasını…
Kültür ve Turizm Bakanlığı; İkinci 100 Günlük Eylem Planı kapsamında, "Türkiye Markası"nın yeniden oluşturulması için marka stratejileri belirleyeceğini, 8 ilde 8 tarihi cami ve külliye ile 6 ilde devam eden 6 restorasyon çalışmasının bitirileceğini…
Rayların iyileştirmesi sırasında Khalkedon kenti sur duvarları veya antik limanın mendireği bulunan Tarihi Haydarpaşa Garı'nda arkeoloji kazıları sürüyor.
Bulunan 3 metre genişliğinde ve yaklaşık 4 metre derinliğindeki duvarın kaç metre uzadığını…
Sur-u Sultani surlarının restorasyonu için çalışan İstanbul arkeoloji Müzeleri ile İstanbul Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz hafta Bizans döneminden kalma 75 adet amfora toplu halde buldu. 8'inci yüzyıla tarihlenen amforaların içinde…
Tarihi köprüdeki restorasyona polis baskını restoratörleri şaşırttı.
Troya Yılı nedeniyle düzenlenen sergideki eserler; 27 Temmuz-27 Ağustos tarihlerinde Çanakkale Piri Reis Müzesi’nde, 19 Eylül- 19 Ekim tarihleri arasında ise İstanbul Arkeoloji Müzesi’ne bağlı Darphane-i Amire’de sanatseverlerle…