Aralarında defineciler, tedarikçiler, aracılar, restorasyon uzmanları, sahte eser üreticileri, galeri sahipleri ve sanat tacirlerinin bulunduğu Orta Doğu ülkelerinden tarihi eser toplanarak Avrupa'ya kaçıran bir suç ağına yönelik operasyonlarda ele…
İsveç'in Malmö kentinde düzenlenen 2024 Eurovision Şarkı Yarışması'nın finali yapıldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimiyle İsviçre'den Türkiye'ye iade edilen 37 tarihi ve arkeolojik kültür varlığı, Ankara'daki Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ne teslim edildi.
İsviçre, Urartu ve Roma dönemine ait 37 tarihi eseri Türkiye'ye iade etti. Bern Büyükelçiliği'nde düzenlenen programda, Türkiye ile İsviçre arasında 15 Kasım 2022'de imzalanan Arkeolojik Kültür Varlıklarının Yasadışı İthali ve Transit Geçişinin…
Urartu dönemi kap kacak, koşum takımı ile birlikte, Roma dönemi bir geyik heykelinin de aralarında bulunduğu 37 parça eserimiz, artık ait olduğu topraklara dönüyor. TTK arkeoji Çalıştayı'na katılan Bakan Ersoy, " Tarihi eserler bugün Bern…
14 Eylül 2017’de İsviçre'den Türkiye'ye getirilen ve bugün Antalya Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen Herakles Lahdi'nin iadesi için hukuk mücadelesinin nasıl başladığını gazeteci İdris Özyol anlattı ve tarih yapmasının öte yüzüne dikkat…
2017 yılında İsviçre'de bulunan 3.500 yıllık altın bileklikli bronz elin şimdiye dek bulunan tek örnek olması gizeminin çözümünü zorlaştırıyor. Arkeoloji tarihinin son yıllarda cevabı en çok merak edilen bilmecelerinden biri olan elin, Avrupa'nın en…
Türkiye ve İsviçre arkeolojik kültür varlıklarının iadesine ilişkin anlaşma imzaladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile İsviçre İçişleri Bakanı Alain Berset, Arkeolojik Kültür Varlıklarının Yasa Dışı İthali ve Transit Geçişinin Önlenmesi…
Arkeolojik kazılarının devam ettiği Sirkeli Höyüğü ziyaret eden İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Jean Daniel Ruch, Yaşar Kemal'in "İnce Memed" romanını okuduğunu belirterek, "Bu coğrafyanın ne kadar bereketli ve kıymetli olduğunu biliyorum."…
İsviçre'de bulunan Triasik devrinden kalma iyi korunmuş fosillerin, yeni bir dinozor türüne ait olduğu tespit edildi. Paleontologlar, İsviçre'nin Frick kasabasında 13 yıl önce bulunan fosillerden tespit edilen yeni dinozor türüne Notatesseraeraptor…
İsviçre'de süren arkeoloji kazılarında, 14. yüzyılın ikinci yarısından kaldığı tespit edilen, bir bebek ayakkabısı parçası keşfettiler. Ortaçağ yıllarından kalma ayakkabı oldukça ender görünen dekoratif tasarıma sahip.
İsviçre’nin Bern kentinde 4 Eylül'de Paradigmaların Ötesinde ana başlığı ile başlayacak Avrupa Arkeologlar Birliği’nin 25. Yıllık Kongresinde Luviler üzerine bir oturum gerçekleştirecek Luwian Studies Araştırma Vakfı, Türkiye'den konu üzerine…
İsviçre'nin Luzern eyaletinde demiryolu kenarına ev inşası planan alanda yapılan kazılarda Kelt arkeolojisi açısından önemli bulgular ortaya çıkartıldı. Arkeologlar, ince çakıllardan oluşan bir Kelt yolu, yanmış ev kalıntıları, seramik obje, takı…
Türkiye Ortak Nesiller Entegrasyonu Derneği'nin davetiyle Göbeklitepe'ye gelen emekli büyükelçiler Prof. Dr. İlber Ortaylı, Demet Sabancı Çetindoğan ve Başkan Nihat Çiftçi ile birlikte tarihi tapınakları gezdiler.
İsviçre'de yeraltı otoparkı inşa edilirken 3000 yıllık olduğu anlaşılan dolmen türü mezar kalıntısı ile karşılaşıldı. Üçgen şekilli dolmenin bulunduğu alanda arkeoloji kazısı yapılacak.
İnterpol raporu arkeolojik ve tarihi eserleri kaçıran şebekelerin kullandığı yöntemi deşifre etti. Türkiye ve diğer ülkelerden yurt dışına kaçırılan tarihi eserlerin, batı bankalarındaki özel kasalarda tutulduğu ve uygun alıcı bulunduğunda satıldığı…
Türkiye'den çalınarak Avrupa'ya kaçırılan tarihi eserler vatanına dönüyor
Türkiye'nin arkeoloji hazinelerini ve müzelik eserlerini yağmalayan defineciler en çok hangi illerde kaçak kazı yapıyor? Tarihi eserler Türkiye'den en çok hangi ülkelere kaçırılıyor?
Dalgıçlar, İsviçre gölünden 5.000 yıllık sapasağlam ayakkabı çıkarttılar. Neolitik döneme tarihlenen ayakkabı, ağaç kabuğundan elde edilmiş hasırlardan yapılmış.
Kuzey İsviçre'de fırtına sonucu kökünden sökülen ağacın altında taş devri aletleri bulundu.
İsviçre'nin en ünlü mumyası İngiltere Dışişleri Bakanı 18. yüzyıl mumyası Boris Johnson'ın 8. kuşaktan akrabası çıktı.