Türkiye ziyareti kapsamında Japonya Veliaht Prensi Akishino Fumihito ve Veliaht Prensesi Akishino Kiko Kırşehir'de Kalehöyük Arkeoloji Müzesi, Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü ve Japon Bahçesi'ni ziyaret ederek, Japon Anadolu Arkeoloji Enstitü…
Başkent Hattuşa ile Alacahöyük ve Şapinuva gibi önemli Hitit kentlerine ev sahipliği yapan Çorum'da arkeolojik kazılarda ortaya çıkarılan 100'den fazla tarihi eser, Güney Kore'nin başkenti Seul ve Gimhae kentlerinde 6 ay boyunca sergilenecek.…
Yalova'da yapımı tamamlanan Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın en büyük bonsai müzesi, Türkiye-Japonya diplomatik ilişkilerinin 100. yıldönümü kapsamında açıldı.
Arkeologlar, Japonya'da fabrika inşaatı yapılacak alanda gerçekleştirdikleri arkeolojik tetkikler sırasında paketler içinde yaklaşık 106.000 antik madeni para ortaya çıkardılar. Çoğu Antik Çin kökenli, en eskisi 2175 yıllık olan tarihi sikkelerin…
Kırşehir'deki Kalehöyük kazısının tanıtımı ve desteklenmesini kapsayan işbirliği protokolü Japonya'da Prens Mikasa Vakfı ile Türk Hava Yolları arasında imzalandı. İmza törenine THY Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Fatmanur Altun, Prens Mikasa Vakfı…
Japonya'nın Osaka eyaletinde, monoray kazısı esnasında sedir ağacından yapılma 1800 yıllık ahşap tören maskesi bulundu. 30 santim boyunda ve 18 santim genişliğindeki maskenin üzerinde iki göz ve bir ağız deliği, bir tarafında ise muhtemelen maskeyi…
Japonya’da, yaklaşık 12 x 16,3 santimetre ebatlarındaki 2.100 yıllık çömlek parçası üzerinde, kuş kostümü giymiş bir şaman çizimi bulundu. Şaman figürünün büyük olasılıkla bir kadına ait olduğu tahmin ediliyor.
Japonya'nın Okinawa bölgesinde yer alan Naha kentinde, UNESCO Dünya Mirası listesindeki Shuri Kalesi yaklaşık bir saat alevler içinde kaldı ve tüm müdahalelere rağmen tamamen yandı.
Yıldız Teknik Üniversitesi Sultan II. Abdülhamid Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan "Yıldız Sarayı Fotoğraf Koleksiyonu'ndan 19. Yüzyıl Japonya'sına Bakmak" isimli sergi, Japonya'da sanatseverlerle buluşacak.
Yaklaşık sekiz metre boyunda olduğu tahmin edilen ve 72 milyon yıl önce Japonya topraklarında yaşayan otobur türe Kamuysaurus japonicus ismi verildi.
Milli Saraylar Tekstil Konservasyon ve Restorasyon Atölyesinde restorasyonu devam eden paravanın astar bölümünden çıkan 19. yüzyıla ait Japon gazete kupürleri onarıma alındı.
Günümüz Japonyasında yaklaşık 3.800 yıl önce yaşamış Jomon kadınına ait yüz rekonstrüksiyonuna perspektiften bakıldığında, kadının Japonya’nın günümüzdeki sakinlerinden çok farklı göründüğü dikkat çekiyor.
Osmanlı eserlerinin, 19 Mart -20 Mayıs'a kadar Tokyo Ulusal Sanat Merkezi'nde, 14 Haziran-28 Temmuz tarihleri arasında ise Kyoto Modern Sanatlar Ulusal Müzesi'nde görülebileceğinin söyleyen Ersoy, Topkapı Sarayı'ndan 162, Dolmabahçe Sarayı'ndan 9 ve…
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2019'un Japonya'da Türkiye Yılı olarak kutlanacağını belirterek, 'Bu yıl çerçevesinde Topkapı eserlerinden oluşan bir sergi 2019'da hem Tokyo hem Kyoto'da sergilenecek' dedi.
KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, Japonya ve Rusya'da 2019 yılının Türkiye Turizm Yılı ilan edilmesinin turizmde altın yıl geçiren Kapadokya bölgesinde büyük sevinç yaşattığını söyledi.