Kayseri'de arkeoloji kazılarının sürdüğü Kültepe Kaniş/Karum Höyüğü'nde bu yıl geçmişi 7 bin yıla kadar dayanan heykel, heykelcik ve kaplar bulundu. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kazı bölgesine ziyarette bulunarak, çıkan…
Arkeolog Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, "Hemen hemen tamamlanmak üzere. Buradaki evler gerçekten de arkeoloji kazısında bulunduğu şekliyle yapıldı. 14 evden 5'inin sahibini net olarak biliyoruz. Yani burada hangi tüccarın oturduğunu net olarak biliyoruz.…
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kaniş/Karum Höyüğü'ndeki arkeoloji kazılarında çıkan eserlerin sergilenmesi için inşa edilecek Kültepe Arkeoloji Müzesi'nin ihalesini yarın gerçekleştireceğini açıkladı.
Kültepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, Kültepe Kaniş/Karum Höyüğü'nde gün yüzüne çıkardıkları tanrıça heykelinin Eski Tunç Çağı'na ait Anadolu'da bulunan en büyük heykel olduğunu söyledi.
Kayseri'nin Melikgazi ilçesindeki tarihi, kültürel ve doğal varlıklarıyla ünlü Koramaz Vadisi, UNESCO Geçici Dünya Miras Listesi'ne girdi.
2019'un Göbeklitepe, 2020'nin Patara yılı ilan edilmesinin ardından Kayserililer 2021'in Kültepe Yılı olmasını istiyorlar. 6 bin yıllık tarihiyle UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Kültepe'nin tanıtımı için
Japonya'daki Notre Dame Seishin Üniversitesinde görev yapan Prof. Dr. Ryoichi Kontani, 30 yıldır Kırşehir'in Kaman ilçesinde Kalehöyük arkeoloji kazılarına katılıyor ve "30 yıldır Türkiye'de çalışıyorum. Japonya'ya dönerken gurbete gidiyormuş gibi…
UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan ve binlerce yıllık tarihe ev sahipliği yapmış Kültepe, arkeoloji bölümünde okuyan Güney Koreli öğrenciler için eğitim yuvası oldu.
Kayseri kent merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan, binlerce yıllık tarihi ve kültür mirasa sahip Kültepe Kaniş/Karum Höyüğü'nün UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nden daimi listeye alınması planlanıyor.
Kültepe Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, öğrencilik yıllarında arkeoloji kazılarına katılmanın hayalini kurduğu Kültepe'de kazı başkanı olarak görev yapmanın gururunu yaşıyor.
Anadolu insanı yaklaşık 4 bin yıl önce çivi yazısı ile eğitim için kullanılan kil tabletlerle okuma yazma öğreniyordu.
70 yıldır tarih fışkıran ve yaklaşık 5 bin yıllık tarihini aydınlatan Kültepe'den bugüne kadar 23 bin tablet bulundu ama bu tabletlerden şu anda sadece 19 bin tablet Türkiye müzelerinde sergilenebiliyor.
Kaniş/Karum Höyüğü'nde, Eski Tunç Çağı döneme ilişkin tabakaların araştırılması öncelikli hedef.