Eskişehir'deki Kanlıtaş Höyüğü arkeoloji kazılarında, toprağın suda yüzdürülmesiyle ortaya çıkarılan tohumlardan sağlanan arkeobotanik veriler, bölgede tarımın 8 bin yıl önce başladığını işaret ederken, tarımın Avrupa'ya yayılmasının anlaşılmasına da…
Eskişehir'deki Kanlıtaş Höyüğü arkeoloji kazılarında geçtiğimiz yıl bulunan iskelet minyon ve narin bir kadına ait çıktı. Arkeologlar ve antropologlar 8 bin yıllık Anadolu Kadınının kollarının br hayli gelişkin ama dişlerinin bir o kadar zayıf…
Kanlıtaş Höyüğü'nde 8 bin yıl önce üretilen kırmızı ve sarı renkli boyalar, seramiklerde kullanmış. Boya üretim uzmanlarının bulunduğu tahmin edilen Kanlıtaş'ta üretilen mermer bileziklerde de bu boyaların kullanıldığı sanılıyor.…
Kanlıtaş Höyüğü'nde 15 yaşındaki bir insana ait olduğu değerlendirilen 7 bin 500 yıllık mezar bulundu. Cesedin bir fırının yanına gömülmüş olması dikkat çekti.
Eskişehir'deki 8 bin yıllık Kanlıtaş Höyüğü'nde yapılan kazılarda boya topaklarına rastlandı. Havan, öğütme taşları ve kapları boyalar Kanlıtaş Höyüğü'nün aynı zamanda boya atölyesi olarak kullanıldığını tahmin…
Kanlıtaş Höyüğü'nün bulunduğu Kuzfındık Vadisi'nde paleolitik dönemden Osmanlı'ya kadar kesintisiz insan izleri bulunuyor.
2009 yapılan yüzey araştırmasında tespit edilen 13-15. yüzyıla ait Osmanlı köyü, dönemin yaşantısına ışık tutacak çalışma için arkeologları bekliyor.
Eskişehir'deki 8 bin yıllık Kanlıtaş Höyüğü'nde bulunan "Anadolu'nun en eski atölyeleri"nde manyezitten yapılan el aletleriyle mermer bilezikler imal edildiği ortaya çıktı.