Osmanlı'nın ilk fethettiği kale olan Karacahisar Kalesi'nde gerçekleştirilen arkeoloji kazılarında arkeologlar I. Murad döneminde ramazan ayında bastırılmış bronz sikkeler buldu.
Karacahisar Kalesi sarnıcında bu seneki arkeoloji kazıları tamamlandı. Sarnıçta seramik ve cam kırıntıları ile kemik parçalarının yanı sıra bini aşkın sikke bulundu. Bizans, erken Osmanlı, Germiyanoğulları, Aydınoğulları, Menteşeoğulları,…
Eskişehir'de, Osman Bey'in 1288 yılında Bizans devletinden fethettiği Karacahisar Kalesi'nde süren arkeoloji kazılarında Orhan Gazi döneminde darb edilmiş bir Osmanlı sikkesi bulundu.
Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde Osmanlı Beyliği'nin Bizans'tan fethederek devlet olma yolunda ilk adımlarını attığı Karacahisar Kalesi'ndeki 2019 yılı kazılarında çok sayıda sikke ile birlikte, seramik ve maden eserlerden oluşan günlük kullanım…
Türkiye'de gerçekleştirilen az sayıdaki Osmanlı dönemini içeren arkeoloji kazılarının sürdüğü Karacahisar Kalesi, Osmanlı'nın kuruluş dönemine ait boşluğu doldurabilecek en önemli arkeolojik alan olarak tanımlanıyor.
Eskişehir'de, 1288'de Osman Gazi tarafından fethedilen, 1299'da ilk hutbe okutularak Osmanlı Beyliği kurulduğu Karacahisar Kalesi'ndeki arkeoloji kazılarının 2019 sezonu başladı. AÜ Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, 5 yıl aradan sonra yeniden…
8 tip ok üzerinde hesaplamalar yapıdı. Bir ok 260 metre, başka bir ok ise 216 metre menzile sahip çıktı. Ok uçlarının bilinçli olarak farklı amaçlar için farklı tiplerde üretildiği alaşılıyor.