Tarihi M.Ö. Bin yılına uzanan, antik döneme ait kaya mezarları, tiyatro, bazilika, hamam, agora, mozaikli mekanlar, kutsal alanlar, tapınaklar ve kilise binası bulunan Kaunos Antik Kenti'nde ilk kez Osmanlı döneminde inşa edildiği ve cami olduğu…
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan, 1300 yıllık mozaikleri, Demeter Kutsal Tapınağı, bazilika, hamam ve agoraya sahip Kaunos Antik Kenti'ndeki 5 bin kişilik tiyatro'da süren restorasyon çalışmalarının ikinci etabı da bitmek…
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Kaunos Antik Kenti'nde yürütülen kazı çalışmalarında Bizans Kilisesi, mezarlar ve yazıtlar bulundu.
Karia Yolu Derneği Başkanı Turan Bulut, Bu etkinlik bir bisiklet festivali değil, antik kentlerin tanıtımı için sosyal sorumluluk projesidir, dedi.
Kaunos, sadece arkeolojiye kattığı değerlerle değil, çevresel dokusuyla, faunasıyla, florasıyla, endemik yapısıyla UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinden kalıcı listeye alınmayı bekliyor.
Türkiye’nin en uzun yürüyüş rotası olan 800 kilometrelik Karia Yolu'nda yürüyüş yapan doğaseverler, bisiklet ile kanoya biniyor, ormanlık alanlarda kurdukları çadırlarda dinlenebiliyor.
Kaunos Antik Kenti, kaya mezarları, 5 bin kişilik tiyatrosu, bazilika, hamam, agora ve Demeter Kutsal Tapınağı ile ziyaretçilerine tarihi ziyafet sunuyor.