Kenya'da müzedeki yaklaşık 40 yıldır sırtlan etiketiyle saklanan fosilin, aslında 20 milyon önce yaşayan kutup ayısı büyüklüğündeki nesli tükenmiş iri aslan türü hynaenodon'a ait olduğu anlaşıldı. Ama bu iki hayvan nasıl karıştırılır denilemez çünkü…
Bilimadamları genellikle zamanda geri gidildikçe kemikleri irileşen canlıların fosillerini bulmaya alışıklar. Kenya'da ise alışılmışın tersine bir arkeolojik keşif gerçekleşti. 12,5 milyon yıl önce yaşamış Simiolus minutus adı verilen bir canlıya ait…
Muhtemelen statü ve aidiyet temsili olarak kullanılansiyah ve kırmızı pigmentler, yaklaşık 300.000 yıl önce insansıların sadece boya kullandıklarını değil ticaret yapma ihtimalleri bulunduğunu da ortaya çıkarıyor. İddia doğru ise Homo Erectus insansı…
Kenya'da yaklaşık 13 milyon yıl önce yaşadığı tespit edilen maymun türüne ait bir bebek kafatası bulundu.
Afrika’da yaklaşık 400 yıl boyunca devam eden ve milyonlarca kişinin hayatını karartan köle ticaretinin Doğu Afrika’daki toplama merkezlerinden biri olan Kenya'daki Shimoni köyü, hala o dönemin derin izlerini taşıyor.
İlk insanımsı türlerden sayılan Hominin türünün iklim değişikliklerinden etkilenerek kuraklık etkisiyle mekan değiştirdiği sanılıyordu ama oksijen izotoplarına dayalı son araştırma bu türün iklim değişikleri ile baş edebildiğini gösteriyor.…