Türkiye'den 1960'lı yıllarda kaçak yollarla İsrail'e götürülerek satılan, ardından ABD'den 13 Aralık 2020'de Türkiye'ye getirilen ana tanrıça Kibele heykeli, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nde bir süre sergilendikten sonra 24 Aralık 2021'de…
1960'lı yıllarda Afyonkarahisar'ın Çavdarlı köyünde yol çalışması sırasında bulunan İsrail'e götürülerek satılan ve daha sonra gönderildiği ABD'den 13 Aralık 2020'de Türkiye'ye getirilen ve, bir süre İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nde sergilenen heykel,…
İstanbul'da 6 ay önce restorasyonu tamamlanan Kibele Heykelinin, Ordu'ya getirilmeyi beklediğini belirten Kurul Kalesi kazı başkanı Yücel Şenyurt, Kurul Kalesi'ndeki kazıların, 13'üncü yılını geride bırakacağını söyledi.
Kurul Kalesinde bulunan Ana Tanrıça Kibele Heykeli, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Ordu'ya getirilecek ve yeni açılacak arkeoloji müzesinde sergilecek, heykelin imitasyonu ise Kurul Kalesi'nde bulunduğu yerde sergilenecek.…
Ordu Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Türkiye’de arkeoloji kazılarında ilk kez yerinde bulunan ana tanrıça Kibele heykelinin restorasyon çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ancak Ordu’ya gelişinin 2 yılı bulabileceğini söyledi.…
Pisidia Antiokheia Antik Kenti'nde süren arkeolojik kazı çalışmalarında beş heykele ulaşıld. Heykellerden biri aslan tahtına oturmuş Kibele'ye ait.
Daha önce piknik alanı olarak kullanılan 2 bin 300 yıllık kale kalıntılarında 2010 yılından bu yana sürdürülen arkeoolojik çalışmalarda tarihi yapının yüzde 30'u toprak üzerine çıkarılırken, pek çok da tarihi eser bulundu.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kazı çalışmalarının yeniden başladığı Kurul Kalesine ilişkin, "Bu seneki çalışmalarımız, 20’si arkeolog olmak üzere toplam 40 kişilik bir ekiple gerçekleştirilecek." dedi.
Geçen sene bulunan Kibele heykeli ile gündemde olan tarihi Kurul kalesinde kazılara yeniden başlandı.
Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Şenyurt, ödenek sorunu bulunmayan Ordu Kurul Kalesi'ndeki kazılara yaklaşık 50 kişilik ekiple haziran ayının ilk haftasında başlayacağını açıkladı.
Ordu’da geçtiğimiz yıl bulunan 2 bin 100 yıllık olduğu tahmin edilen Ana Tanrıça Kibele heykelinin restorasyonuna başlanacak.
Ordu'daki Kibele Heykeli'nin tüm olumsuz koşullara rağmen günümüze ulaştığını biliyor muydunuz? İşte, Kurul Kalesinde bulunan heykelden hareketle Kibele inancının Frig topraklarından, Karadeniz'e geliş öyküsü ve Arkeolog Prof. Dr. S. Yücel Şenyurt'un…
Ordu’da bir köy evinde tamirat yapılırken, 4000 yıllık olduğu tahmin edilen bronz mızrak ucuna rastlandı.
Ordu'nun Fatsa ilçesinde ödeneksizlik nedeniyle ara verilen Cıngırt kalesi kazıları aralıksız sürüyor! İşte VI. Mithridates'in en talihsiz kalesinin hazin hali:
Ordu'nun Kurul Kalesi'ndeki arkeolojik kazılarda bulunan yaklaşık 2 bin 100 yıllık ana tanrıça Kibele heykeli, Kültür Varlıkları ve Müze Genel Müdürlüğü'nden gelen 5 kişilik ekiple Ordu Müzesine getirildi.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Kurul Kalesi'ni açık hava müzesi olarak değerlendirmeyi planladıklarını söyledi.
Ordu'daki Kurul kalesinde bulunan Kibele heykeli için İstanbul'dan da özel ekip gelecek.
Kalede heykel bulunduğunu öğrenen binlerce kişi, eseri daha yakından görebilmek için kazı alanına geldi.
2 bin 100 yıllık olduğu tahmin edilen ana tanrıça Kibele heykeli, kazı alanını kentin gözde mekanı haline getirdi.
Ordu'da bulunan 2 bin 100 yıllık ana tanrıça figürü aynı zamanda Türkiye'de yerinde bulunan ilk mermer heykel olarak tarihe geçti.