Bekir Cantemir, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na birkaç farklı açıdan bakılabileceğini belirterek, "Arkeoloji açısından bakarsak mesela bir yeri devlet sit alanı ilan ettiğinde oranın korunması gerekiyor. Ama orada tarlası…
40 yıldır sahaflık yapan Üsküdar Sahaflar Derneği Başkanı Bahtiyar İstekli, kültür varlıklarının yurt dışına çıkmasının yasakçı uygulamalarla engellenemeyeceğini, yurt içindeki değerinin artırılmasına yönelik politikaların hayata geçirilmesi…
İstanbul Üniversitesi Zooloji Koleksiyonu, dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan binlerce canlı türüne ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin en eski kuş ve yarasa türlerinden bazılarının da sergilendiği koleksiyonda, Atıf Şengün'ün İstanbul'un Gündüz…
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre sanat eseri, antika ve koleksiyon dış ticareti yaklaşık 4 yılda 117 milyon doları aştı
Paris 2024 Olimpiyatları, 4 yüzyılı aşan geçmişe sahip sokak sahaflığını tehdit ediyor. Paris Emniyet Müdürlüğü, 2024 Olimpiyat Oyunları öncesinde güvenlik gerekçesiyle 150 sokak sahafından 600 standı nehir kıyısından kaldırmasını istedi.…
Milli Saraylar koleksiyonunda yer alan tarihi eserler arasında yer alan tablolar, kurum bünyesindeki tablo restorasyon atölyesinde bakımda geçiriliyor ve onarılıyor. Restore edilen tablolar arasında "Yavuz Sultan Selim ve Şehzade", "Sultan III.…
'Müze kafe gibi bir yer açmak istiyorum. Oraya gelenler de çayını yudumlarken bu güzelliği yaşasın istiyorum' diyen Koleksiyoner Tülay Saydam Çalım, ülke bebekleri adını verdiği koleksiyonuna her geçen gün yeni bebekler kazandırmaya devam ettiğini…
Türkiye'nin dünyaca ünlü koleksiyonerlerinden yayımcı, gazeteci ve yazar Şerif Antepli, Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu tarafından onurlandırıldı.
İstanbul'da düzenlenen 23'üncü Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali kapsamındaki “Eşikten Yükselen Sesler” sergisinde yer alan kapı tokmakları, anahtarlar, kilitler ve şamdanlar Anadolu kapı kültürüne ışık…
Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlisi olan antikacı Nilgün Şensoy tarihi Osmanlı tahtını İstanbul Sanat ve Antika Fuarı'nda sattı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, satış hakkında gerekli inceleme ve araştırmanın yapılması…
İstanbul Arkoloji Müdürlüğü tarafından yapılan rutin denetim sırasında; Koç Holding binasında bulunması gereken, Ömer Koç’un koleksiyonundaki tarihi İznik çinisi maşrapanın yerinde olmadığı tespit edildi. Kültür Bakanlığının Kayıp Listesine alınan…
Nadir Eserler Koleksiyonu’ndan öğretim üyeleri ve Boğaziçi Üniversitesi lisansüstü öğrencileri yararlanabiliyor.
ANAMED'in ziyaretçilere bir galeri içinde arşiv belgelerinin izinde keşif gezisinin rotasını gezdiren, Tarihin Merkezine Seyahat: Fotoğraf ve Osmanlı Köklerinin Yeniden Keşfi 1886 sergisi, görme şansı bulamayanlar için sana ortamda da ziyarete…
Mimar Sinan Genim: Türkiye’nin entelektüel kesiminin tuhaf bir yapısı var. Muhafazakârlar 'Mimariyi yenileştirelim, restore edelim' diyor. Hümanist, dünyaya açık olduğu iddiasında olan karşı kesim ise 'Hayır, hiçbir şeye dokunmayalım'…
İbrahim Çallı gibi birçok Türk ressamının malzeme yetersizliğinden ötürü duralit ve mukavva üzerine çalışmak zorunda kaldığını hatırlatan Can Has, Halil Paşa’nın kullandığı tuvaller genellikle çuval niteliğinde olduğu için Halil Paşa resimlerinde…
Koleksiyoner Enver Beşinci'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından basılan Osmanlı'dan Günümüze İcazetten Diplomaya adlı eseri, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilen törenle tanıtılırken, eserde yer alan icazet,…
Avusturya'da, evinin bodrumunda Hitler büstü, gamalı haç gibi çok sayıda Nazi inancını simgeleyen materyalleri sergileyen kişi, 13 ay hapis ve bin 200 avro para cezasına çarptırıldı.
Bilgi Çizgi Roman Kulübü tarafından İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenen Çizgi Roman Koleksiyonerleri Sempozyumu gerçekleştirildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığının verilerine göre 25.Şubat 2019 tarihi itibariyle Türkiye'de müzeler denetiminde faaliyet gösteren koleksiyoncu sayısı 1.593 olarak açıklandı. Hangi ilde kaç koleksiyoner olduğunu alttaki tablodan görebilirsiniz.…
Fraunhofer Enstitüsü'nün geliştirdiği Sikke Analizi ve Tanıma için Optik Sistemi, Avrupa'da nümismatikte devrim yaratacak özellikler içeriyor. Paralar için yüz tanıma sistemi denilen teknoloji ile müzeler artık sergilere emanet verdikleri sikkelerin…
Konya Büyükşehir Belediyesi Kalehan Ecdat Bahçesi'nde sergilenmek üzere 36 Osmanlı padişahının kıyafetini yeniden hayata geçirecek proje çerçevesinde Fatih Sultan Mehmet ve Sultan 2. Abdülhamid'in kıyafetlerini tamamlandı. Kanuni Sultan Süleyman ile…
Sakarya'nın Hendek ilçesinde yıllarca biriktirdiği silah, tüfek, kılıç, lamba ve çömlek gibi birçok eseri evinin bir bölümünde oluşturduğu müzede sergileyen 92 yaşındaki Rüştü Çürüksulu, tarihi nitelikteki eşyalara gözü gibi…