Tavşanlı Höyük'te 3200 yıllık biz, cımbız ve boğa başı şeklinde kolye bulundu
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde devam eden arkeoloji kazısıda, 3 bin 200 yıl öncesine ait tunçtan yapılmış kemik saplı delici alet ile cımbız gün ışığına çıkarıldı.
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde devam eden arkeoloji kazısıda, 3 bin 200 yıl öncesine ait tunçtan yapılmış kemik saplı delici alet ile cımbız gün ışığına çıkarıldı.
Uluslararası bir araştırma ekibi, kuzey Moğolistan’da, oyulmuş bir fallusun bilinen en eski örneği olabilecek bir kolye ucu buldu. Bu kolye, türümüzün en az 42.000 yıldır penisi sanatsal olarak tasvir ettiğini göstermektedir.
Polonyalı ve Ermeni arkeologların yer aldığı kazı ekibi, Ermenistan’ın Metsamor antik alanındaki arkeoloji kazılarında içinde iki iskelet, 3 altın kolye, çok sayıda seramik ve ünik bir de şişe bulunan bir mezar ortaya çıkardı.
İznik Gölü Bazilika Kilisesi Su altı Kazılarında ağustos ayının başından itibaren devam eden dalışlarda çok sayıda tarihi buluntu yüzeye çıkartılırken, aralarında üzerinde Aziz Nikolas'ın ismi ve figürünün bulunduğu kolye ucu dikkat çekti. Kolye ucu…
Antik Çağ'da Troas olarak adlandırılan bölgenin güney ucundaki volkanik tepede Yunanistan'ın Midilli Adası'nın karşısında kurulan ve asırlar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Behramkale köyü sınırları…
Laboratuvarda yapılan incelemeler Çatalhöyük'teki arkeoloji kazılarında bulunan yaklaşık 8-9 bin yıllık 3 insan dişinin kolye olarak kullanıldığını tahmin ettiriyor. Makroskopik, mikroskobik ve radyografik analizler üçte ikisi bilinçli olarak…
Iğdır Jandarma Komutanlığı ekipleri, tarihi eser niteliğindeki 2 gözyaşı şişesi ile Osmanlı dönemine ait bir kolye ucu ele geçirildi.
Aracı durdurulan N.D. isimli sürücünün şüpheli hareketler sergilemesi üzerinde yapılan üst aramasında boynundaki kolyenin sikkelerden oluştuğu fark edildi. Zanlaının sorgulanması sonucu 3 suç ortağı daha 151 adet sikke ve bir adet tarihi görümlü obje…
Bingöl'de, tarihi değeri olduğu değerlendirilen 4'ü altın 103 sikke ve çeşitli objeler ele geçirildi.
Fransız kraliçesi Marie Antoinette'e ait kolye açık artırmada 32 milyon İsviçre frangına satıldı. Bu miktarın bugüne kadar bir açık artırmadaki kraliyet mücevher satışında dünya rekoru olduğunu belirtildi.
İzlanda’da Vikinglere ait uzun ev kalıntısındaki arkeoloji çalışmaları sırasında kum taşından yapılmış, 900 yıllık olduğu tahmin edilen Thor’un çekici şeklinde kolye bulundu.
Keçemağara'da 4 yıldır süren arkeolojik kazılarda, Roma dönemine ait kolye ile delikli taş yonga bulundu.
İzmir, İstanbul, Aydın ve Balıkesir'de aynı saatlerde düzenlenen operasyonda 772 parça tarihi eser ele geçirildi, yakalanan 9 kişiden 3'ü tutuklandı.
Mezarlarda bulunan eşyaların, bölgedeki halkın, Kafkaslar ve Mezopotamya'daki halklarla ilişkileri olduğunu gösteriyor. Hallallı ve bilezikli erkek iskeletlerinin yanı sıra silahlıkadın mezarları oldukça dikkat çekiyor.
T şeklindeki kolyenin ön kısmında ayrıca oyulmuş bir T görülüyor. T, Maya dilinde “ik”, yani “rüzgar ve nefes” anlamına geliyor. Kolye, yine ilginç bir şekilde T şeklinde bir platforma gömülmüş.
Danimarka'nın Lolland adasında, içlerinde, üzerinde tanrı Odin'in tasviri yer alan kolyenin de yer aldığı 1500 yıllık altın objeler bulundu.