İstanbul Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü'nün kuruluşunun 100. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen "X. Milletlerarası Türkoloji Kongresi", İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası Doktora Salonu'nda yapılan açılış oturumu ile başladı.…
Türkiye'nin organize ettiği Dünya'nın ilk neolitik kongresinde 63 ülkeden 1000 katılımcı ve 687 bildiri sundu. Yeryüzünün dört bir yanındaki neolitik çağa ait bilimsel bulguların ilk kez bir arada seslendirildiği ve analiz edildiği Şanlıurfa'da…
Dünya'nın Neolitikçisi Urfa'da! Şanlıurfa'da Harran Üniversitesinde süren Dünya Neolitik Kongresine 63 ülkeden bine yakın katılımcı geldi. Birbirinden ilginç konuların ele alındığı oturumlara ilgi hayli yoğun. Oturumlarda ele alınan konularla ilgili…
Ülkemizin arkeoloji alanındaki duayen isimlerinden ve dünyanın önde gelen neolitik uzmanlarından Türkiye Bilimler Akademisi Üyesi Emeritus Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, bu etkinliğin dünya çapında ilk kez yapıldığına dikkat çekti ve Türkiye'de…
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ICVB’nin destekleri ile İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Adli Tıp Eğitim ve Hizmet Laboratuvarı, Ioannina Üniversitesi ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nin düzenlediği “4. Uluslararası Arkeolojide Biyomedikal…
1 milyar 720 milyon liralık yatırımla resmi açılışı 23 Nisan 2016’da yapılan Antalya’nın Aksu ilçesinde 121 dekarlık arazide yer alan Türkiye’nin ilk botanik bahçesi EXPO 2016’nın, düğün salonu olarak kullanılması tartışma doğurdu. Mimarlar Odası…
Adana'da Tepebağ ve Sirkeli Höyüğü Arkeoloji Kazılarının Başkanlığını yapan Dr. Deniz Yaşin, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Arkeoloji Kulübü'nün düzenlediği konferans için 7 Mart Perşembe günü Sivas'ta olacak. Arkeolog Yaşin koferansta Katar'da…
Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenecek KAM'18 Kogre ve Fuarı 29 Kasım-1 Aralık 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek
Adnan Menderes Üniversitesi ve Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği iş birliğinde Anadolu Lisesi Uygulama Oteli Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Türk-İslam Mezar Taşları Kongresi, Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Kazakistan,…
Anadolu ve mezopotamyaki kalıntı analizleri afyon, esrar ve marihuana benzeri uyuşturucu maddelerin en az 5.000 yıldır ritüellerde önemli rol oynadığını gösteriyor.