Çatalhöyük kazılarında çıkan neolitik çağın seçkin eserleri Ankara Medeniyetler Müzesi ve Konya Arkeoloji Müzesi'nde sergileniyor ancak Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezini ziyaret edenler hem o eserlerin aslına uygun replikasını veya dijital…
Tarihi Sille Mahallesi'nde kaya içine yontularak yapılan ve 1927'den bugüne kadar askeri kışla içinde kaldığı için ziyaret edilemeyen Akmanastır'ın bulunduğu bölge, 47. Mühimmat Bölük Komutanlığı'nın taşınmasıyla Büyükşehir Belediyesine…
Konya'da Hristiyanlığın önemli hac merkezlerinden kabul edilen Listra Antik Kenti'nde bu yıl başlayan arkeoloji kazılarında üçte birlik bölümü ortaya çıkarılan kilisenin çevresinde 30 mezar yapısı bulundu. Kazı Başkanı Doç. Dr. İlker Mete Mimiroğlu:…
Konya'nın dünyaca ünlü arkeoloji kazısı Çatalhöyük'ten 1960'lı yıllarda yapılan kazılar sırasında bulunarak yurt dışına kaçırılan Ana Tanrıça Heykelciği, ait olduğu topraklarda sergileniyor ve oldukça yoğun ilgi görüyor. 14 Kasım Uluslararası Kültür…
Anadolu Selçuklu Devleti döneminde medrese olan İnce Minare Taş ve Ahşap Eserleri Müzesi'nin restorasyonu için Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğünce çalışmalara başlandı.
Anadolu Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubad'ın Beyşehir Gölü kıyısında yer alan ve keşfinin 75'inci yılında kazının sürdüğü Kubadabad Sarayı'nda süren arkeoloji kazılarında "kuşhane" olarak değerlendirilen yapıya rastlandı.
Anadolu Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubad'ın Beyşehir Gölü kıyısında yer alan sarayı Kubadabad'ın çevresindeki yapı kalıntıları, son yıllarda suların çekilmesiyle görünür hale geldi.
Konya'nın Çumra ilçesinde yer alan Çatalhöyük Neolitik Kenti'ni ziyaret eden ekip, ilk tarımsal çalışmaların yapıldığı bölgede yaklaşık 9 bin yıllık tariflerle hazırlanmış Hitit mutfağı örnekleriyle hazırlanmış yemekleri tattı.…
Dünyanın neolitik çağda bilinen en büyük metropolü kurulan Çatalhöyük'teki arkeoloji kazısında fırın ocağı olarak kullanılan bir mekanda avuç içi büyüklüğünde 8 bin 600 yıllık hamur kalıntısı bulundu. Hamurun günümüze kalabilen dünyanın en eski…
Görüntülere göre; Konya’da hastalara şifa dağıttığı iddia eden kadın, hasta olduğu düşünülen çocuğa karşı garip sesler çıkararak bıçakla dokunuyor. Kadının bu şifa ayini için para aldığından yola çıkılara bir şarlatan ve dolandırıcı olduğu iddia…
Konya'da kaçak kazı yaparken jandarma ekiplerince suçüstü yakalanan 2 defineci çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Konya'nın Sarayönü ilçesinde, Roma dönemine ait "Sarayini" yer altı şehrinin bir kilometre kuzeyinde, tünellerle ulaşılabilen yeni bir yer altı şehri keşfedildi. Yapılan ilk arkeolojik incelemelere göre yeni yeraltı kenti en az 20 bin kişiye yetecek…
Konya'da düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alındı.
Konya'da, Regaip Kandili'nin sabahında kapı kapı dolaşan çocukların, "şivlilik" adı verilen şekerlemeler topladığı gelenek asırlardır sürüyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin kültür hizmetlerinden Dar-ül Mülk Sergi Sarayı, son aylarda ziyaretçilerin sıkça tercih ettiği yerler arasında bulunuyor.
Gökhöyük, Konya'nın ikinci Çatalhöyük'ü olabilir. Bu sene Demir Çağ'dan kaldığı değerlendirilen dokuma atölyesi ve ahır kalıntıları bulunan alanda süren arkeoloji kazılarında ortaya çıkan Neolitik dönem buluntular, Çatalhöyük ile önemli derecede…
Türkiye'nin Dünya Mirası Listesi'ndeki ilk seri kültürel varlıkları Anadolu'nun ahşap destekli 5 camisi oldu. Konya Beyşehir Eşrefoğlu Camii, Eskişehir Sivrihisar Ulu Cami, Kastamonu Kasaba Köy Mahmut Bey Camii ile Ankara Ahi Şerefeddin (Arslanhane)…
Beyşehir Eşrefoğlu Camii de UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girdi.
Konya’da arkeoloji kazılarının sürdüğü Savatra Antik Kenti’nde, arkeologlar, M.S 2. veya 3. yüzyıla tarihlendirilen, üzerinde zafer çelengi, asker ve sancak kabartması yer alan bir sunak ortaya çıkardılar.