Kültürel mirası korumak ve kollamak amacıyla 2005 yılında kurulan KUMID, Türkiye'nin kültürel miras alanına damga vuran önemli projelerinden dolayı, Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu tarafından onurlandırıldı.
Türkiye'nin dünyaca ünlü koleksiyonerlerinden yayımcı, gazeteci ve yazar Şerif Antepli, Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu tarafından onurlandırıldı.
Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu; Kültürel ve doğal mirası korumak, araştırmak ve bilinmesini sağlamak için emek veren, kültür, sanat ve yazın dünyamızın önemli isimlerini kıymetlerinin yaşarken anlaşılması amacıyla onurlandıran isimler…
Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu, gazeteciliğinin yanı sıra kültür girişimcisi olarak gerçekleştirdiği önemli arkeoloji ve kültürel miras sempozyumları ile Kültürel ve Doğal Mirasın korunmasına büyük katkı sağlayan tanınmış gazeteci Olcay…
Kapadokya'daki yol inşaatı kamuoyundan büyük tepki çekerken, arkeolog Nezih Başgelen "Kapadokya'da yol yapımı gerekçesiyle bugüne kadar iş makinaları ile yapılanlar bir yanda kendi koruma mevzuatımıza mevcut sit kararlarına öte yanda da Avrupa Peyzaj…
Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu; Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü adına Ankara'da gerçekleştirilmeye çalışılan şura girişiminde Sivil Toplum Kuruluşları ile temas kurulmaması, kültür varlıklarının korunması konusuna duyarsız…
Zeytinlik alanların madencilik faaliyetlerine açılmasını öngören açıklama Resmi Gazete'de yayınlandığı andan itibaren çevreci kurumlar ve doğa severler karara sert tepki verdi. TEMA Vakfı ve Doğa Vakfı kararın yasaya aykırı olduğuna dikkat çekerken,…
Hayatını doğaya adayarak, yarım yüzyılı aşkın süredir doğal yaşamı ve kültürel varlıkları koruma savaşı veren Doğa Dostu ödülü sahibi Bahattin Sürücü, Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu tarafından da onurlandırıldı.…
Kültürel ve doğal mirası korumak, araştırmak ve bilinmesini sağlamak için emek verenler, kıymetlerinin yaşarken anlaşılması amacıyla Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu'nca onurlandırılıyor.
Resmi adı Assos Antik Liman Kaya Düşmesi Islahı Projesi olan ve antik liman üzerindeki kayalık alanı dümdüz eden ve halk arasında "kaya katliamı" olarak nitelendirilen çalışmanın altında Türkiye'nin de imzası bulunan Avrupa Peyzaj Sözleşmesi'ni ihlal…
Marmara Denizi'ni istila eden müsilaj kirliliğinin önemli nedenlerinden biri de Nilüfer Çayı'nda yaklaşık 30 yıldır süren sanayi kirliliği. Uludağ eteklerinden pırıl pırıl kaynayan berrak sular, Marmara Denizi’ne simsiyah olarak karışıyor. Kültürel…
Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu kurucusu Nezih Başgelen: “Kültürel varlıklarımızı kendi elimizle, kamusal bütçelerle tahrip ederek, temeline kadar yıkıp yeniden yapmak garabetiyle iç içeyiz.”
İstanbul Galata Kulesi'ndeki hiltili restorasyon skandalının gündeme damga vurduğu günlerde bir restorasyon skandalı da Sivas'ta patlak verdi. Divriği yakınlarındaki Kıs Köprüsü'nde restorasyon çalışmaları sırasında tarihi yapının üzerine çıkan kepçe…
UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girişinin 35. Yılında İstanbul’un Tarihi Alanları’nın durumunu "Kültürel ve Doğal Mirası İzleme" Platformu yöneticisi Arkeolog- Editör Nezih Başgelen yorumladı.
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilen Üsküdar Ahmediye Külliyesi restorasyonunda 18. yüzyıl şaheseri mimari yapının tarihi görüntüsü restorasyonla birlikte yok olup gitti.
3 hafta önce kurulan Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu kısa sürede Türkiye'nin dört bir yanından katılımlarla 5 bin üyeyi geçti.
Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu Başkanı Nezih Başgelen, Mersin Kızkalesi yakınlarındaki Adamkayalar'a çelik asansör yapılmasıyla ilgili projenin üzücü olduğunu belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı tarihi kabartmaları korumak için…
Kültürel ve doğal mirasımızı korumak, farkındalık oluşturmak ve canlı tutmak için Arkeolog editör Nezih Başgelen önderliğinde "Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu" kuruldu