2020 yılındaki UNESCO değerlendirmesine rapor hazırlamak için Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi adına Portekiz’den gelen uzman Mariana Correia'nın başkanlığındaki heyet, rapor hazırlamak için Arslantepe Höyüğü'nde incelemede…
Malatya Arkeoloji Müzesinde özel olarak düzenlenen bölümde ziyarete açılan sergide Hitit, Asur, Roma, Doğu Roma ile Osmanlı dönemlerinde kullanılan binlerce yıllık mühürler, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Arslantepe Höyüğü’ndeki eski kerpiç saray yapısında arkeologların 42 yıl önce gerçekleştirdiği kazılarda ortaya çıkarılan yaklaşık 5 bin yıllık silahlar, dünyanın bulunabilen en eski kılıçları olma özelliğini taşıyor.
Roma döneminde Malatya’da konuşlandırılmış 12. Fulmineta Lejyonunda görevli askerler veya varlıklı aileler Malatya kaya mezarlarını yaptırmış olabilirler
Doğanşehir ilçesindeki bir bahçede bulunan yaklaşık 2 bin yıllık olduğu değerlendirilen küp, Malatya Arkeoloji Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.
Roma döneminde yaşayan Claudius Amiantus'un hayattayken kendisi ve eşi Iphigenia anısına yaptırdığı ve Malatya Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen yaklaşık 2 bin yıllık mezar taşı büyük ilgi görüyor.