İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen Ani'yi Anlamak panelinde tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Prof. Dr. Haşim Şahin ile Ani Örenyeri Kazı Başkanı Doç. Dr. Muhammet Arslan konuşma yaptı.
Bizans İmparatorluğu ile Büyük Selçuklu Devleti arasında 1071 yılında Malazgirt Savaşı'nın yapıldığı alanın tespiti amacıyla yürütülen kazı çalışmalarında yaklaşık 700 metal obje bulundu.
Muş'un Malazgirt ilçesindeki arkeoloji kazılarında şehir surları içinde çevresi toprakla kaplı han yapısı, 70 kamyon toprak kaldırılarak ortaya çıkarıldı. Hanın içinden de 4 kamyon hafriyat taşınarak iç dokusu tespit edildiç
Malazgirt Savaşı'nın yapıldığı alanın tespiti amacıyla yürütülen proje kapsamında, Selçuklu Şehitliği veya Selçuklu Karargahı olduğu tahmin edilen bölgede kazı çalışmaları başlatıldı. Kazı başkanı Prof. Dr. Adnan Çevik, "Afşin köyünde kazı…
Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Ahlat Müzesi, Muş Alparslan Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi iş birliğiyle 2020'de hayata geçirilen "Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve…
Arkeologlar ve tarihçiler Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırma projesi çerçevesinde Büyük Selçuklu Devleti Sultanı Alparslan'ın kazandığı zaferle Türklere Anadolu'nun kapılarını açtığı Muş'un Malazgirt ilçesinde 10…
Anadolu tarih boyunca bir çok meydan savaşına sahne olmasına rağmen Savaş Alanı Arkeolojisi (Battlefield Archeology) alanında çok az çalışmaya tanık oldu. Mimari Restorasyon Kültür Varlıklarını Koruma Derneği’nin Malazgirt savaş alanının…
Muş Alparslan Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Alican, Sultan Alparslan'ın Selçuklu tarihinin en büyük hükümdarı olduğunu söyledi.
Van'ın Erciş ilçesindeki trafik kazasında hayatını kaybeden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, son konuşmasını bugün Malazgirt Zaferi'nin 948. yıl dönümü kapsamında düzenlenen 4. Tarihi Roman ve Romanda Tarih Bilgi…
Malazgirt Meydan Muharebesi Milli Parkı için hazırlanan uzun devreli gelişme planına göre, tarihi sahada yapılacak çalışmalar açıklandı.
Danişmentgazi Mahallesi'nde 3 bin metrekare alanda, orman, yürüyüş ve mesire alanları, kalıcı oba çadırları, gençlik kampı, otopark ile Malazgirt tarihine uygun cami yapılacak.