Malazgirt Savaşı'nın yapıldığı alanın tespiti amacıyla yürütülen proje kapsamında, Selçuklu Şehitliği veya Selçuklu Karargahı olduğu tahmin edilen bölgede kazı çalışmaları başlatıldı. Kazı başkanı Prof. Dr. Adnan Çevik, "Afşin köyünde kazı…
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun, savaş alanı arkeolojisini uzmanlık alanı olarak yükseltmek ve genişletmek istediklerini söyleyen, bu alanda son 2-3 yıldır ciddi çalışmalara başladıklarını
Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklediği, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Ahlat Müzesi, Muş Alparslan Üniversitesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi iş birliğiyle 2020'de hayata geçirilen "Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve…
Türkiye'nin ilk Savaş Alanı Arkeolojisi çalışması Malazgirt'te gerçekleştiriliyor. Ancak resmi kararla uygulamaya konulan bu önemli araştırma konseptini geliştiren ve proje haline getirip resmi makamlara sunan değerli uzman isimler çalışma ekibinde…
10 ayrı üniversitede görev yapan 30 akademisyen, Muş'un Malazgirt ilçesinde buluşarak, 26 Ağustos 1071'de gerçekleşen tarihi savaşın alanını belirlemeye çalışıyor. Malazgirt Savaş Alanının Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Araştırması çerçisinde…
Muş Alparslan Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Alican, Sultan Alparslan'ın Selçuklu tarihinin en büyük hükümdarı olduğunu söyledi.
Tarihçi Abdurrahim Tufantoz, Muş'un Malazgirt ilçesindeki "Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı" ile Bitlis'in Ahlat ilçesinde gerçekleştirilecek etkinlikler öncesi Malazgirt Zaferi'nin önemi anlattı.
Üzerinde haç motifleri olan Koç şekilli mezar taşları, Anadolu'da Pasinler ve Malazgirt Savaşı öncesi varlığını kanıtlarken, Kıpçakların bölgede yaşadığına dair konuların Ermenilerin bazı eserlerine de yansıdığı…