Çankırı'daki paleolitik kazı alanında 8 yıl önce Miyosen dönemine tarihlenen insanımsı özellikler taşıyan maymunsu türe ait fosilleşmiş kemikler ortaya çıkarıldı. Yaklaşık 8 milyon 700 yıl önce yaşadığı tahmin edilen türe Anadoluvius turkae adı…
Soyu tükenmiş Gigantopithecus blacki türünün 1.9 milyon yıllık fosilinden genetik materyaller almayı başaran paleontologlar türün orangutanlarla ortak bir atadan geldiğini savunuyorlar.
İddiaya göre 11 milyon yıldan daha uzun bir süre önce, insan benzeri bacaklara ve maymun benzeri kollara sahip tuhaf bir maymun, ağaç dallarında geziniyordu. Bu çıkarım, bilim insanlarının Bavyera’da keşfedilen yeni bir fosil maymun türü hakkında…
Peru'daki Amazon Ormanlarından yeni bir maymun türüne ait olduğu tespit edilen dünyanın en küçük maymun fosili bulundu.
Yüzyıllar önce soyu tükenen Jamaika maymunun özellikleri mevcut fosil kayıtlarından oldukça farklıydı ve kökeni merak ediliyordu. Tuhaf evrimleşmenin sırrı maymunun fosilinden elde edilen DNA'larla çözüldü. Jamaika maymununun atasının 11 milyon yıl…
Bilimadamları genellikle zamanda geri gidildikçe kemikleri irileşen canlıların fosillerini bulmaya alışıklar. Kenya'da ise alışılmışın tersine bir arkeolojik keşif gerçekleşti. 12,5 milyon yıl önce yaşamış Simiolus minutus adı verilen bir canlıya ait…
Kenya'da yaklaşık 13 milyon yıl önce yaşadığı tespit edilen maymun türüne ait bir bebek kafatası bulundu.