“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” arefesinde, Ankara Üniversitesi Rektörlüğünde, başkentte hâlâ görülebilen tümülüsleri ile Friglerin, dört ana Galat boyundan Tektosagların, Roma eyaletlerinden Galatia’nın, Moğol istilalarının ardından 13. ve 14.…
Büyük Taarruz'un planlarının yapılması amacıyla Akşehir'de 1922 yılında düzenlenen, Mustafa Kemal ve ordu komutanlarının da izlediği futbol maçında çekilen şifreli telgrafların belgeleri, ziyaretçilerin dikkatini çekiyor
Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında, kentin tarihinin gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için yayınladığını belirttiği Ayntab Kitaplarını tanıttı. Prof. Dr. Bilgehan Pamuk tarafından hazırlanan Gaziayntab…
Dışişleri Bakanlığı, Milli Mücadelenin 100. Yılı dolayısıyla arşivindeki bazı belgeleri ilk kez yayınladı. 100. Yılında 1919: Arşivimizden Belgeler özel yayını daha önce yayınlanmamış belgeler içeriyor. Atatürk'ün Mustapha Kemal Pasha şeklinde Latin…
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmasının 100. yılı dolayısıyla hazırlanan, Samsun Devlet Opera ve Balesince sahneye konulan Yeniden Doğuş operasının dünya prömiyeri, 16 Mayıs'ta İstanbul'da…
4 Eylül 1919'da Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının Sivas Kongresi'ni gerçekleştirdiği, bir dönem lise olarak kullanılan Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'nde, 38 yıl sonra ders zili çaldı. Tarihi binada, yaklaşık 8 bin öğrenciye inkılap…
Gazeteci Saffet Yürekli, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kahve içtiği ve babasından hatıra kalan fincanlarını, sergilenmek üzere Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'ye teslim etti.
Mustafa Kemal Atatürk ve Heyet-i Temsiliye tarafından 2 Eylül-18 Aralık 1919'da "Milli Mücadele Karargahı" olarak kullanılan bina, Cumhuriyet tarihinde çok önemli ve müstesna yer tutuyor.
Çankırı'ya inşa edilen İstiklal Yolu Parkı'nda tarih eser niteliğinde bir kağnının sergileneceği platform haça benzetilince, itirazlar oldu, belediye plan değiştirmek zorunda kaldı.
Mustafa Kemal Atatürk'ün 9 Temmuz 1919'da 52 gün kaldığı ve Erzurum Kongresi çalışmaları ile milli mücadelenin temellerini atıldığı Erzurum'daki Tarihi Atatürk Evi Müzesini her mevsim binlerce turist ziyaret ediyor.
Güzergaha girenler, Mustafa Kemal Atatürk'ün yolunu ve izini takip edecek. Nostalji içinde bilgilenip 1919 Mayıs'ını yeniden yaşayacaklar. Kurtuluş Yolu, turizm amaçlı, tarihi yol ve açık hava müzesi olarak tarihe ışık tutacak.
Milli Mücadele ve Eğitim Müzesi'ne dönüştürülen tarihi Kayseri Lisesi'nde 1919-1922 yıllarında yaşananlar silikon heykeller ve animasyon filmlerle anlatılıyor.