Bugün hâlâ ayakta duran her biri 150 ton ağırlıktaki taşlardan inşa edilmiş
İspanya'daki yaklaşık 6 bin yıllık Dolmen de Menga, neolitik çağ yapı ustalarının son derece bilgili ve karmaşık mühendislik problemlerini çözmede usta olduklarını ortaya…
Antik Yapı Ustası ve inşaat denetçisi olduğu anlaşılan piramidin mimarlarından Merer'in 2013 yılında arkeologlarca keşfedilen günlüğü binlerce emekçinin piramitleri nasıl inşa ettiğinin ayrıntılarını günümüze
İran’ın Doğu Azerbaycan eyaletinin Merağe kentinde bulunan Selçuklu dönemi mimari eseri Kızıl Kümbet anıtsal yapısıyla asırlara meydan okuyor.
İstanbul Valisi Davut Gül, Yadigar Projesi'yle restorasyona alınacak ve rekonstrüksiyonla ihya edilecek 225 kültürel miras eserinden148'inin tarihi çeşme, 77'sinin de sivil mimari yapısı olduğunu belirtti.
Amasya'nın Göynücek ilçesindeki Oluz Höyük'te süren arkeoloji kazılarında, milattan önce 600 yıllarında hüküm sürmüş Medler'e ait 2 bin 600 yıllık Kubaba sunağı ve yapı kalıntıları ile yeni seramik parçaları bulundu.
Doğu ile Batı arasında yalnızca ticaretin değil aynı zamanda fikirlerin ve inançların da etkileşim rotası olan tarihi İpek Yolu, İslamiyet’in Çin topraklarında tanınmasına ve yayılmasına aracılık etti. Şian Ulu Cami, bu mirasın canlı örneği olarak…
Arkeologlar Derneği Başkanı Dr. Soner Ateşoğulları, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından sosyal medyada y gündem olan 2 bin yılık Roma köprüsünün yıkılmamış olmasını "demek ki Romalılar malzemeden çalmamışlar!" diye yorumladı.…
Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu, Mimarlık konusunda bugüne dek 18 eser kaleme alan, onlarca makale ve yüzlerce etkinliğe imza atan Arketon Yayınları’nın genel yayın yönetmeni Aykut Köksal'ı kültür dünyamıza kazandırdığı değerlerden dolayı…
Bitlis Kalesi'ndeki arkeoloji kazılarında Geç Osmanlı Dönemi'ne tarihlendirilen seramik, sikke, metal, cam ve kemik buluntuları ile konut kalıntıları olduğu değerlendirilen mimari yapılar ortaya çıkarıldı.
Güney Ege Kalkınma Ajansı, Özyeğin Üniversitesi ve Priene Antik Kenti Kazı Başkanlığı iş birliğiyle gerçekleştirilen Priene Antik Kenti Mimarlık ve Arkeoloji yaz okulu 28 öğretim görevlisi ve öğrenci ile faaliyete geçti.
Denizli'de Kaderine Terk Edilen Osmanlı Camisi Kurda Kuşa Emanet haberimizle içler acısı halini dile getirdiğimiz Akköy Mahallesi'nde bulunan, içindeki görkemli kalem işlerinden dolayı Nakışlı Cami olarak bilinen Osmanlı dönemine ait Yukarı Cami…
İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde 28 Mayıs – 12 Haziran 2022 tarihleri arasında Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamındaki Heritage İstanbul “Hafıza Mekanları Müzeler: Mimari ve Sergileme” konulu sergi ve konferans serisinde 11 ülkeden 19…
Bu yıl 27'incisi düzenlenen Altın Çekül Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri verildi. e Ödüle layık görülen ürünlerin yer aldığı sergi 13 Ocak 2022 tarihinde Ödül Töreni akabinde ziyarete açıldı.
İç mimar, akademisyen, yazar ve aynı zamanda Heritage Projeleri Kurucusu Osman Murat Akan’ın, kültür mirası ve mimariyi tek bir bakış açısı altında buluşturan kişisel resim sergisi ‘Unutulan Mimarlık’ GOBA Art & Design Galeri’de 20 Kasım’a kadar…
Pandemi nedeniyle 2020 yılında ziyaretçilere kapılarını açamayan Restorasyon, arkeoloji ve müzecilik sektörlerini aynı çatıda buluşturan Heritage İstanbul Fuar ve Konferansı'nın 2021 yılındaki ana tema imajları Selçuklu şaheseri mimari eserlerimizden…
İstanbul Büyükşehir Belediyesi; Yenikapı - Marmaray metro hattı kazılarında ortaya çıkartılan İstanbul'un antik Theodosius Limanı’nın arkeoparka dönüştürülebilmesi için mimari tasarım yarışması başlattı.
Antik Yunanlıların yaklaşık 2.700 yıl önce ortalama 300 kiloluk taş blokları kaldırmak ve taşımak için vinç kullanmaya başladıkları tahmin ediliyor. İlk vinç sistemlerinin daha önce sanılandan yaklaşık 150 yıl önce kullanıldığını savunan araştırma,…
Osmaniye'nin Kadirli ilçesindeki tarihi Ala Camisi'nin çatısı, restorasyon çalışmaları kapsamında, metal malzemeyle kaplandı. Minarenin görünümünü de etkileyen çatıya, bölge sakinleri tepki gösterdi. Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Yıldıran…
'Genellikle mimariyi geliştirmek ve tarihe katkı sağlamak için değil, para kazanmak için yapıyorlar' diyerek restorasyon facialarını yorumlayan Prof. Dr. İlber Ortaylı, 'Şehrine sahip çıkamayan insanlarla aynı yerde ne mezarım olacak' diyerek…
Doç. Dr. Erhan Öztepe, önceki yıllarda bulunan ve pithos olarak bilinen bin 500 yıllık toprak küpte yeşeren asmanın incelendiğini söyledi ve "Arkeolojik alanlar, kalıntılarla değerli olduğu kadar peyzajıyla da korunması gereken, daha anlam kazanan…