Dr. Olcay Aydemir’in sunumuyla Mimarlık ve Yaşam Söyleşileri, Zeytinburnu Kültür Sanat’ta devam ediyor. 5 Aralık Perşembe akşamı saat 19.30’da gerçekleşen söyleşinin konuğu arkeolog Prof. Dr. Havva İşkan oldu. Söyleşide Patara Deniz Feneri’ndeki…
Taş Tepeler Projesi Başkanı arkeolog Prof. Dr. Necmi Karul, "Göbeklitepe'deki arkeoloji kazılarının bulguları, tarım ve hayvancılığın yerleşikliğin nedeni değil sonucu olduğunu, 12 bin yıl önce yaşayan toplulukların sadece hayatta kalma mücadelesi…
1 Ocak 1998 ile 31 Aralık 2003 tarihleri arasında doğmuş; mimarlık, şehir ve bölge planlama, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı ve endüstri ürünleri tasarımı bölümü öğrencileri veya mezunlarının müracaat edebileceği Arkitera Seyahat Bursu başvuruları…
Arkeologlar Derneği Başkanı Dr. Soner Ateşoğulları, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından sosyal medyada y gündem olan 2 bin yılık Roma köprüsünün yıkılmamış olmasını "demek ki Romalılar malzemeden çalmamışlar!" diye yorumladı.…
Açık Kapı Mimarlık Festivali kapsamında İstanbul'un kültürel ve mimari dokusunu daha yakından hissettirecek özel yapılara ünlü isimlerin rehberliğinde geziler düzenlendi.
Kültürel ve Doğal Mirası İzleme Platformu, Mimarlık konusunda bugüne dek 18 eser kaleme alan, onlarca makale ve yüzlerce etkinliğe imza atan Arketon Yayınları’nın genel yayın yönetmeni Aykut Köksal'ı kültür dünyamıza kazandırdığı değerlerden dolayı…
İç mimar, akademisyen, yazar ve aynı zamanda Heritage Projeleri Kurucusu Osman Murat Akan’ın, kültür mirası ve mimariyi tek bir bakış açısı altında buluşturan kişisel resim sergisi ‘Unutulan Mimarlık’ GOBA Art & Design Galeri’de 20 Kasım’a kadar…
YAPEX Fuarı'nda Doğanın Zaman Ötesi İşlevselliği'ne dikkat çekildi. Ekolojik mimarlığın öne çıkarıldığı panelde yönetmeliklerde geleneksel malzeme ve teknik kullanımını mümkün kılacak düzenlemeleri gerektiğine dikkat…
Türkiye'de mimarlık tarihi alanının duayen isimlerinden Prof. Dr. Doğan Kuban hayatını kaybetti.
10 yıl önce yayın hayatı durdurulan dergi, Arkeoloji, sanat tarihi, müzecilik, eski çağ tarihi, nümismatik, etnografya, mimarlık tarihi, antropoloji, arkeometri ve kültürel miras yönetimi gibi ilgili makaleler ile uluslararası hakemli dergi oarak…
2017 yılına kadar Yapı-Endüstri Merkezi bünyesinde gerçekleştirilen Türkiye’nin yapı malzemesi alanındaki ilk ürün ödül programı ‘Altın Çekül’, 2020 yılı itibariyle Yapı Kataloğu çatısı altında 26. kez ‘Altın Çekül Uluslararası Yapı Kataloğu…
Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'ni kazananlar belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Mimarlık alanında Doğan Kuban, Sosyal Bilimler alanında Ahmet Yaşar Ocak, Geleneksel Sanatlarda Fuat Başar, Resim alanında…
15-16 Mart tarihleri arasında Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesinde gerçekleştirilecek IV. İstanbul Arkeoloji ve Sanat Tarihi Öğrenci Sempozyumu'nun programı belli oldu.
Europa Nostra ve Avrupa Yatırım Bankası, 2018 yılı için Avrupa’nın en fazla tehlike altındaki miras alanlarını belirledi. Belirlenen 7 tarihi eser arasında Büyükada Rum Yetimhanesi de yer aldı.
Ressam, müzeci ve arkeolog Osman Hamdi Bey'in hatıraları, hayatında ve kariyerinde önemli bir yeri bulunan Gebze Eskihisar'daki sayfiye evinde yaşatılıyor.
MÜSİAD, Ankara'da koruma planları hazırlanırken, Arkeoloji, Tarih, Mimarlık, Sosyoloji, Ekonomi ve Planlama Bileşenlerini gözetmelidir uyarısında bulundu.
Arkeoloji ve sanat tarihi öğrencileri; İstanbul'da 3. kez bir araya gelerek; "Arkeoloji, Sanat Tarihi, Mimarlık, Mimarlık Tarihi, Restorasyon, Hititoloji, Tarih, Sosyoloji, Felsefe, Antropoloji, Hukuk” konuşacak.