Bir yamaç paraşütçüsüsünün Giza Piramidi'nin tepesinde bir köpek görüntülemesi üzerine hayvanın tariihi yapının tepesine nasıl ulaştığı merak edilirken, daha sonra yayımlanan bir videoda köpeğin arkadaşlarını da manzarayı izlemek için getirmesi…
Yunus Emre Enstitüsü'nün Türkiye'de ağırladığı Mısırlı Türkoloji ve Kültürel Diplomasi Heyeti'nde Türkologlar, sanat tarihçileri ve akademisyenler yer alıyor.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Mısır Turizm Otoritesi ve Mısır Ankara Büyükelçiliği işbirliğiyle "Mısır Destinasyon Tanıtım ve Business to Business Görüşme Etkinliği" düzenlendi.
Gize’deki piramitlerin yakınında yeraltında bulunan L şeklindeki yapı, onun altında daha derindeki gizemli bir yapıya giriş olabilir.
Çanakkale Savaşları'na katılan Anzak askerlerinin Mısır'daki sfenkslere benzettiği Gelibolu Yarımadası'ndaki Arıburnu Yarları, şiddetli yağışlar, rüzgar, erozyon, fırtına ve depremler nedeniyle 109 yıl önceki görünümünü yitirmeye başladı. Gelibolu…
Antik Yapı Ustası ve inşaat denetçisi olduğu anlaşılan piramidin mimarlarından Merer'in 2013 yılında arkeologlarca keşfedilen günlüğü binlerce emekçinin piramitleri nasıl inşa ettiğinin ayrıntılarını günümüze
Dünyanın yedi harikasından Keops piramidinin bulunduğu Mısır, geçen yıl 14,9 milyon turist tarafından ziyaret edildi. Giza piramitleri ise Mısır'da turistlerin çekim noktası olmayı sürdürüyor.
Mısır'daki Giza piramitlerinden en küçüğünün restorasyonu sırasında dış cephenin granitle kaplanması kararı, bilimsel standartları karşılamadığı gerekçesiyle arkeologları endişelendiriyor.
Mısır'ın ünlü arkeolojik alanlarından Sakkara'da M.Ö. 2649 ile 2150 arasına tarihlenen yeni bir kral mezarının bulunduğu açıklandı.
El Minye'deki arkeoloji kazılarında antik Mısır dönemine ait odalar, firavun tabutları çeşitli heykeller ve yazılı tarihi eserler keşfedildi.
Mısır denilince akla ilk olarak piramitler ve mumyalar geliyor. Mumyaların şöhreti adlarına kurulan müzeyle canlı tutuluyor. Mısır’ın Luksor kentinin doğu kesiminde Nil Nehri’nin kenarında yer alan Mumyalama Müzesi, her gün yerli ve yabancı çok…
Antik Mısır'ın siyahi müzisyenler üzerindeki etkisini konu alan sergi nedeniyle Hollandalı arkeologların Mısır'da kazı çalışma yapması yasaklandı. Arkeoloji dünyasının ilginç yasağının nedeni The National Museum of Antiquities müzesi'nin sergisi…
Son yıllardaki arkeolojik keşifleri sık sık basın toplantıları ile uluslararası medyayla paylaşan Mısır’ın Giza kentindeki tarihi Sakkara bölgesinde Ptolemaios Hanedanlığı (MÖ 305 - MÖ 30) ve 30. Firavun Hanedanlığı (MÖ 380 - MÖ 343) dönemine ait…
Mısır'da arkeoloji kazılarında uygarlık tarihine dair önemli bilgiler veren pek çok bulgu yanında dünyayı şaşırtan ve gizemi çözülemeyen pek çok bulgu ortaya çıktı. Bunlardan biri de 2011 yılında Mısır'ın Tell el-Dab’a bölgesindeki Hyksos Sarayı'nın…
Mısır arkeolojisinde ait 180 altın tarihi eserin yer aldığı Ramses ve Firavunların Altını sergisinde yer alan en dikkat çekici eser ı 2. Ramses'in mumyası. 2. Ramses'in mumyası saha önce de Fransa'ya getirilmişti ama o zaman sergilenme amacıyla…
Arkeologlar Mısır'ın güneyindeki antik bir tapınakta sfenks benzeri bir heykel, bir mezar yapısı ve hiyeratik yazıt keşfetti. Arkeoloji kazılarında bulunan sfenksin Roma İmparatoru Claudius'u temsil ettiği düşünülüyor.