Afrika'da bulunan en eski ve günümüzde yaşayan halklardan elde edilen DNA analizlerine göre Homo Sapiens'in en olası ana yurdunun tam olarak belirlendiği iddia edildi. Araştırmacılar; iddialarını genetik, jeolojik, arkeolojik ve iklimbilim kanıtları…
Çin'de 2017'de Liaoning eyaletinde bulununan fosillin yarasa kanatlı yeni bir dinozor türüne ait olduğu anlaşıldı.
John Templeton Vakfı'nın desteğiyle, karmaşık toplumlar mı yoksa cezalandırıcı tanrı inancı mı önce doğdu sorusuna şu ana dek gerçekleştirilen en geniş çaplı çalışma ile cevap arayan araştırmacılar, cezalandırıcı tanrı inancının, nüfusu bir milyonu…
Tarih öncesi dönemlerde canlıların nasıl hareket ettiklerini merak eden bilim insanları, 290 milyon yıllık bir sürüngen fosilinden faydalanarak robot üretti.
Sanat tarihi açısından önemli keşif Güney Afrika'nın Blombos mağarasında gerçekleşti. 7 yıl öne bulunan bir taş üzerinde yapılan incelemeler sonucu, şu ana dek bilinen en eski soyut desen çiziminin keşfedildiği anlaşılırken, mikroskobik ve kimyasal…
Filipinler'deki Kalinga arkeoloji kazılarında çalışan arkeologlar adada 700 bin yıl önce insansı türlerin yaşadığına dair kalıntılar bulduklarını açıkladılar. İnsansı türlerin parçaladığı bir gergedanın kemikleri ve kasaplık için kullanılan taş…
İnsanlık tarihi araştırmalarında devrim olarak nitelenen antik genomlarlar ilgili araştırmalar; arkeologlar ve genetikçiler arasındaki ilişkiyi bazen gerginleştirebiliyor.
Fransa’nın güneyindeki bir mağarada insanlık tarihinin en eski yapılarından biri bulundu. Yapıyı oluşturan Neandertal insanının becerisi uzmanları şaşırttı.