Mardin Müze Müdürlüğü döneminde kentin tanıtımında sıçrama yaşatan, dünya çapında ses getiren çoğu ödüllü etkinlikler ile başarılara imza atan ve önemli arkeoloji keşifleri gerçekleştiren Mardin Müzesi eski Müdürü Nihat Erdoğan, arkeolog olarak…
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kararı ile Müze Müdürü Nihat Erdoğan'ın başka birimde görevlendirildiği ve yerine vekaleten Mehmet Deniz'in atandığı öğrenildi.
Mardin Müzesi Müdürü Nihat Erdoğan ve Çorum Müzesi Müdürü Metin Çakar, müzelerin toplum bilinci ve eğitim açısından önemine dikkat çektiler.
Mardin'de, bahar ve bereket bayramı olarak nitelendirilen, binlerce yıldır mayıs ayının ilk haftasında kutlanan, Mezopotamya'da tahıl hasadının başlangıcından kaynaklandığı tahmin edilen ve ismini İslamiyet'in ilk yıllarında insanları namaza çağıran…
Mardin Valiliği ve Mardin Müzesi'nce gerçekleştirilen 3. Uluslararası Uçurtma Festivali , kortej yürüyüşüyle başladı.
Mardin kalesi Arkeoloji Kazıları Başkanı Mardin Müze Müdürü Nihat Erdoğan, alanda Osmanlı, İlhanlı ve Hamdaniler dönemine kadar giden bir tabaka tespit edildiğini, Roma dönemine dek giden bir tabaka olup olmadığının araştırıldığını söyledi.…
ODTÜ'lü akademisyenlerin halka açık mekanlarda bilimsel söyleşilerinden oluşan Bilim Kafe etkinliğinde, Gıda Mühendisliği bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mecit Halil Öztop, Mutfakta bilim mi olurmuş? başlıklı konuşmasıyla, gıda maddeleri ve mutfak…
Mardin Müzesi Müdürü Nihat Erdoğan, Kartal Yuvası olarak nitelendirilen Mardin Kalesi'ndeki arkeoloji kazıları hakkında bilgi verirken tarihi yapının turizme kazandırılması ile birlikte 700 yıllık camisinin de ibadete açılacağını…
Anadolu'nun geleneksel masal anlatıcıları, Mardin Masalcılar Buluşması etkinliği çerçevesinde 5 gün boyunca çarşılarda ve kentin sosyal alanlarında insanlara "bir varmış, bir yokmuş"lu tekerlemelerle başlayan masallar anlatacaklar.
Mardin Artuklu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ergül Kodaş, deneysel arkeoloji çalışmalarına katkı için taş devrinde yaşayan insanların kullandığı aletleri günümüzde o günün şartlarıyla yapıyor.
Kent merkezine 30 kilometre uzaklıkta Nusaybin yolu üzerinde bulunan 3 bin yıllık antik kentte 10 yıldır devam eden arkeolojik kazılarda ilk kez kenti çevreleyen 4 kilometrelik surların ortaya çıkarılması hedefleniyor.
Mardin'in Dargeçit ilçesinde, "Ilısu Baraj Gölü Altında Kalacak Kültür Varlıklarının Korunması" projesi kapsamında yürütülen arkeolojik kurtarma kazılarında geçen sene bulunan ve "dünyanın en eski aşıkları" diye nitelenen iskeletler, incelemenin…
Nusaybin'de 4 yıl önce UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne kabul edilen tarihi Zeynel Abidin Camisi ve Mor Yakup Kilisesi'nin içerisinde yer aldığı Kültür İnanç Parkı'nın gelecek yıl kalıcı listeye girmesi hedefleniyor
400'ü aşkın doğasever, Bafa Gölü kenarı ile Beşparmak Dağları eteklerinde çadır kurdu, 8 bin yıllık kaya ve duvar resimleri ile Yediler Manastırı'nı gezerek fotoğraf çekti.
3 boyutlu ve geleneksel uçurtmalar Mardin semalarını coştururken, uçurtma uçuranların coşkusu da görülmeye değerdi
Nusaybin'de Bagok Dağı yamacındaki Mor Evgin Manastırının turizme kazandırılması hedefleniyor
Hamdaniler tarafından 10’uncu Yüzyıl’da yapıldığı tahmin edilen, sivillere kapalı Mardin Kalesi’nde arkeolojik kazılara yeniden başladı.
Mardin'in Dargeçit ilçesine bağlı Ilısu köyündeki Boncuklu Tarla'da Mardin Müzesi'nce, arkeolojik kazı çalışması başlatıldı
Mardin Müze Müdürlüğü tarafından 2013 yılından bu yana Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde sürdürülen 'Şehri Nuh Diriliyor' projesi kapsamındaki İçkale Kazı çalışmalarına başlandı.
Mardin Nusaybin'de 'Dünyanın ilk vaftizhanesi'ndeki kazılarda bulunan ve depoya kaldırılan bin eser tek tek elden geçirildi ve temizlendi.