Türkiye'deki tarihi eserlere göz diken Almanya'nın 111 yıl önce tarihi eserleri diplomatik yolla yağmalamaya çalıştığı anlaşıldı. İstanbul Alman Konsolosluğu Bilim Ataşesi Arkeolog Theodor Wiegand, İstanbul Arkeoloji Müzesindeki eserleri Alman…
Assos'taki çeşmenin yanında bulunan boşluğun 2. yüzyıldan 6. yüzyıla kadar ev atıklarının atıldığı bir alan olarak kullanıldığını dile getiren Kazı Başkanı Prof. Dr. Nurettin Arslan, "burada bulduğumuz malzemeler hem arkeoloji hem de üretim…
Antik tiyatrosu, agora, nekropol ve surlarıyla kültürel miras ve zenginlikleri barındıran Assos'ta süren arkeoloji kazılarında işlevi şu ana kadar bilinmeyen antik yapının Roma dönemine ait 2 bin 200 yıllık çeşme olduğu anlaşıldı.…
Assos Antik Kenti'nde süren arkeoloji kazılarında bir ekmek pişirme fırını tabanında, adımlarını atmaya başlamış bir bebeğe ait 1300 yıllık ayak izlerine rastlandı. Bebeğin bir adımının 5 santimetre olması yeni yürümeye başladığını gösteriyor.…
Antik Çağ'da Troas olarak adlandırılan bölgenin güney ucundaki volkanik tepede Yunanistan'ın Midilli Adası'nın karşısında kurulan ve asırlar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Behramkale köyü sınırları…
Archaeological excavations in ancient city of Assos reveal popularity of fishing in ancient times
Nurettin Arslan kimdir? Prof. Dr. Nurettin Arslan kimdir?
ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurettin Arslan, Assos Antik Kenti'nin UNESCO listesine alınmasını sağlayacan 3 kriter belirlediklerini açıkladı.
Bu yıl 40'ıncısı düzenlenen Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu, ÇOMÜ Troya Kültür Merkezi’nde başladı. Sempozyumun ilk gününde yapılan açılış oturumda Türkiye'deki arkeoloji çalışmalarının geleceğine dair parlak sözler sarf…
Arkeologlar Çanakkale'de buluşmaya hazırlanıyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, yaklaşık 500 bilim adamının katılacağı, 40. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu’na evsahipliği yapacak