Çanakkale’de, Tevfikiye Köyü’nü “Arkeo-Köy”, Çıplak Köyü’nü ise “Etno-Köy” olarak yenileyen OPET şimdi de Antalya'da tarihi 4 bin yıl öncesine dayanan ve Büyük İskenderun Anadolu’da ele geçiremediği birkaç kentten biri olarak bilinen Sillyon antik…
2006 yılından bu yana Çanakkale Savaşları’nın geçtiği yarımada ve köylerinde düzenleme, kalkınma ve rehabilitasyon çalışmalarını içeren OPET’in Tarihe Saygı Projesi 15’inci yılında Bir Destandır Gelibolu adıyla…
Tevfikiye Köyü'nün Arkeo-köy'e dönüşüm hikayesini anlatan 'Anlat Troya' belgeselinin yönetmenliğini İlker Canikligil ve Öncü Doğu Gürsoy üstlenirken, Troya Arkeoloji Kazıları Başkanı Prof. Dr. Rüstem Arslan ve Yrd. Doç. Dr. Seyhan Boztepe'nin…
Smyrna Arkeoloji Kazıları Başkanı Doç. Dr. Akın Ersoy, İzmir’in günlük yaşantısına ilişkin önemli ipuçları veren grafitoların, M.S. 2. yüzyıl ile 4. yüzyıl arasında yazıldığını belirterek, duvar yazılarında bulmacadan duaya, dedikodudan hayal…
OPET tarafından 2018 Uluslararası Troya Yılı kapsamında tarihi, mitolojik, kültürel ve doğal güzellikleri öne çıkaran Tevfikiye arkeo-köy projesi, UNESCO'nun Paris’teki merkezinde düzenlenen konferansa konu oldu.
Antik Çağ'ın tatlısı Globi'yi, Çanakkale Troya Tatlısı ismiyle yaşatan OPET, geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği eğitimle Çanakkale'deki restoran menülerine eklenen tatlının eğitimi için yeni bir etkinlik düzenledi.
OPET'in ana sponsorluğunda süren Çanakkale Bienali, Troya'dan aldığı ilhamla çeşitli ülkeleden 37 sanatçının, geçmiş ve geleceğe dair kavram, imge ve ekolojilerden beslenen eserlerini ‘Geçmişten Önce – Gelecekten Sonra’ başlığı altında bir araya…
Dünya gazetesi yazarı Yasemin Salih, OPET'in Tevfikiye Köyü projelerine dair izlenimlerini aktardı.
Troya antik kenti yakınlarındaki Tevfikiye köyünde OPET ve Çanakkale Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü iş birliğiyle köy halkına yönelik 12 farklı konuda düzenlenen kursların ilk etabı tamamlandı
Gelibolu Yarımadası’nın en büyük iki hastane şehitliğinden Akbaş Şehitliği, tamamlanan çevre düzenleme çalışmalarının ardından resmi törenle hizmete açıldı.
Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde 2006 yılından bu yana yürütülen "Tarihe Saygı Projesi" kapsamında yenileme, onarım ve restorasyon işleriyle bölgenin, Tarihi Yarımada'nın çehresi değişti.