On yılı aşkın süredir Ordu Müzesinde sergilenen ve ancak ziyaretçilere nerede bulunduğuna dair bilgi aktarılamayan Balbal heykelciğin 2010 yılında Altınordu İlçesindeki yol çalışmaları sırasında bulunduğu ortaya çıktı. Arkeoloji ve Sanat Dergisi'nde…
İstanbul'da 6 ay önce restorasyonu tamamlanan Kibele Heykelinin, Ordu'ya getirilmeyi beklediğini belirten Kurul Kalesi kazı başkanı Yücel Şenyurt, Kurul Kalesi'ndeki kazıların, 13'üncü yılını geride bırakacağını söyledi.
Kurul Kalesinde bulunan Ana Tanrıça Kibele Heykeli, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından Ordu'ya getirilecek ve yeni açılacak arkeoloji müzesinde sergilecek, heykelin imitasyonu ise Kurul Kalesi'nde bulunduğu yerde sergilenecek.…
8 yıldır süren Ordu'daki Kurul Kalesi'ndeki arkeolojik kazılar, bu yıl yaklaşık 20 kişilik ekip ve 90 bin liralık ödenekle gerçekleşecek.
Daha önce piknik alanı olarak kullanılan 2 bin 300 yıllık kale kalıntılarında 2010 yılından bu yana sürdürülen arkeoolojik çalışmalarda tarihi yapının yüzde 30'u toprak üzerine çıkarılırken, pek çok da tarihi eser bulundu.
Ordu Etnografya Müzesinde bulunan arkeolojik ve etnografik eser sayısı da ziyatretçi sayısı da her geçen gün artıyor.
Ordu’da bir köy evinde tamirat yapılırken, 4000 yıllık olduğu tahmin edilen bronz mızrak ucuna rastlandı.
Ünye ilçesinde bulunan Tozkoparan Kaya Mezarları incelendi.
Ordu'nun Kurul Kalesi'ndeki arkeolojik kazılarda bulunan yaklaşık 2 bin 100 yıllık ana tanrıça Kibele heykeli, Kültür Varlıkları ve Müze Genel Müdürlüğü'nden gelen 5 kişilik ekiple Ordu Müzesine getirildi.
Ordu'da 2 bin 300 yıllık Kurul Kalesi'nde 6 yıl önce başlatılan kazı çalışmalarına bu sene de devam edilecek