Arkeologların bulduğu bıçakların benzer özellikler taşımasını youmlayan arkeoloji kazıları başkanı, Prof. Dr. Şevket Dönmez, "Büyük olasılıkla Oluz Höyük’te bir atölye olduğunu da düşünüyoruz. Bunların çerçilerden ya da bu işin ticaretini yapan…
Mısır'ın orta kesimindeki Minye ilindeki Behnesa alanında yapılan arkeoloji kazılarında en eskisi 2 bin yıllık farklı tarihi dönemlere tarihlenen 22 antik mezar bulundu.
Yakın Doğu Arkeolojisi ve Perslerle ilgili araştırmaları ile tanınan ünlü Alman İranolog Heidemarie Koch 70 yaşında hayata veda etti.
Kırşehir'de altı farklı noktada sürdürülen arkeolojik kazılarla bölgedeki eski medeniyetlere ve Anadolu'nun farklı uygarlıklarına ait bulgular çıkıyor.
Anadolu’nun batı kıyısındaki Doğu Yunan kentlerini fetheden ve atlıları ile Yunan ordularını ürküten Lidya daha sonra Perslere boyun eğmek zorunda kalmıştı.
Paranın mucidi olarak tanınan ve lüks yaşamları ile efsaneleşen Lidya kültürünü özel kılan…
Son yıllarda yapılan arkeolojik keşiflerle arkeoloji dünyasında dikkatlerini üzerine çeken Amasya'daki Oluz Höyük'te yine şaşırtıcı keşifler yapıldı. 2 bin 500 Yıllık Pers sarayına apadana denilen sütunlu kabul salonu ile taht salonunun yanı sıra bir…
ABD 2 bin 500 yıllık eseri İran'a iade etti. İran'dan 82 yıl önce çalınarak ABD'ye getirilen Ahamenişler dönemine ait yaklaşık 2 bin 500 yıllık tarihi eser, İran'ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Gulam Ali Hoşru'ya teslim…
Yaklaşık 2 yıl önce Pers dönemine ait 2 bin 500 yıllık tapınak bulunan Niğde'nin Altunhisar ilçesine bağlı Yeşilyurt köyü yakınlarındaki Kınık Höyük'tek, arkeoloji kazılarında bu kez Helenistik döneme ait 2 bin 100 yıllık tapınak ortaya çıkarıldı.…
Siwa Oasis vahasında en az 2200 yıllık olduğu tespit edilen Greko-Romen tapınağının kalıntıları keşfedildi. Alanda kalker taşından yontulmuş bir erkek başı ve iki aslan heykeli, sikkeler ve çömlek parçaları da bulundu ama tapınak binasının yaşı ve…
Birçok medeniyete ev sahipliği yapan, açık hava müzesi konumundaki 7 bin yıllık geçmişe sahip Bitlis, hanları, hamamları, camileri, kümbetleri, medreseleri ve kalesiyle tarihe yolculuğa çıkarıyor.
Van'da Urartuların neden ve nasıl yıkıldığı araştırılıyor. Doç. Dr. Erkan Konyar'a göre Urartuları doğrudan Med, Pers veya İskitler'in saldırıları değil doğal bir afetten dolayı oluşan zafiyet, ekonomik ve sosyal çöküntü yıkmış.…
İran'da Zerdüşt Tapınağı kalıntılarında gerçekleştirilen arkeoloji kazılarında, 12 büyük mezar odasına rastlandı. Mezar odalarında bulunan kemiklerin İlhanlılara ait olduğu saptandı.
Çinli arkeologlar, arkeolojik kazı sırasında açıtıkları 1,500 yıllık bir mezarda; 2 Bizans altını ve 1 gümüş Pers parası buldular.
Mardin'in antik kenti Dara'da ahır olarak kullanılan alanda yapılan kazıda, 6'ncı yüzyıldan kalma Roma dönemine ait su sarnıcına ulaşıldı