Ankara'da hayatını kaybeden arkeolog Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu, vasiyeti üzerine yaklaşık 20 yıldır kazı başkanlığını yürüttüğü Hitit Medeniyeti'nin önemli şehirlerinden Alacahöyük'ün bulunduğu köyde son yolculuğuna…
Arkeolog Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu için Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesinde tören düzenlendi.
Dün akşam vefat eden ünlü arkeolog Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu'nun cenaze namazı yarın saat 10.30’da Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde yapılacak resmî törenin ardından Kocatepe Camii’nde öğle namazı sonrası kılınacak.…
Alacahöyük arkeoloji kazıları başkanı ünlü arkeolog Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu hayatını haybetti.
İçel Sanat Kulübü'nün bu yıl 22.'ni düzenlediği Mersin Arkeoloji Günlerinde, Kent Kültürüne Katkı Ödülleri, Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı ve Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu'na, Kültürel Mirasa Katkı…
Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu: Hatti ve Hitit medeniyetini araştıracakların gidecekleri tek yer Çorum'dur. Artık bilim insanları, hatta bilinçli gezginler Çorum'u görmeden Hatti ve Hitit kültürünü özümseyemeyeceklerini anladılar.
Anadolu’da yürütülen çok sayıda arkeolojik kazılara katılan Aykut Çınaroğlu,
mahkemelerde arkeolojik eserlerle ilgili davalarda bilirkişilik yaptı.
3 bin 260 yıllık Hitit Barajı Arkeopark olacak. Dünyada çalışan en eski baraj olan Hitit Barajı, DSİ tarafından dünyada bir ilke imza atılarak 22 milyon liralık yatırımla arkeopark ile rekreasyon alanına çevrilecek.
Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu: 'Bu, Hitit mimarlığı açısından büyük bir keşif. Meslek hayatımdaki 55. yılım, bir potern bulacağımı hiç düşünmemiştim ama oldu.