Milattan sonra 610 yılında meydana gelen deprem sonucu tamamen yıkıldığı belirlenen Denizli'deki antik kent Laodikya'da ayağa kaldırılan Trajan Çeşmesi, yüzyıllar sonra yeniden cazibe merkezi haline geldi.
Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki Laodikya Antik Kenti'nde Prof. Dr. Celal Şimşek başkanlığında 20. yılına giren kazı çalışmalarında bugüne kadar 4 bin 500'ün üzerinde arkeolojik eser gün yüzüne çıkarıldı.
Denizli'de arkeolog çift, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesindeki Laodikya Antik Kenti'nde kıyılan nikahla evlendi.
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde olan Laodikya Antik Kenti'nde 2200 yıl önce inşa edilen Batı Tiyatrosu, restorasyon çalışmalarının bu yıl sonu tamamlanmasının ardından 1600 yıl sonra kültür ve sanat etkinliklerine yeniden ev sahipliği…
Denizli'deki Laodikya Antik Kenti'nde devam eden kazı ve restorasyon çalışmalarında mevsimleri gösteren Helenistik döneme ait tek parça halinde güneş saati ortaya çıkarıldı.
Laodikya Antik Kenti'nde, milattan sonra 494 yılında meydana gelen depremde yıkılan freskli 1750 yıllık traverten blokların 52 metrelik bölümü çıkarılarak yerine konuldu.
2007 yılanda çalınan Karahayıt ile Pamukkale arasındaki su yolu üzerinde bulunan, Yunan ve Roma mitolojisinin figürleri Artemis, Apollon ve Dionysos'un yan yana tasvir edildiği kabartma Prof. Dr. Celal Şimşek tarafından sosyal medyada paylaşılması…
Denizli'nin Merkezefendi ve Pamukkale ilçe sınırları içinde kalan yer alan Laodikya Antik Kenti'ndeki arkeoloji kazılarında, arkeologlar bir tanesi ünlü Roma İmparatoru Neron'un heykeline ait çok sayıda mermer heykel başı ortaya…
Denizli'deki Laodikya Antik Kenti'nde, mermer blok üzerine kazınmış, aralarında masal kahramanı Pinokyo'yu andıran "uzun burunlu adam" çizimi de olan 1500 yıllık üç grafiti bulundu.
Tabloya göre 18 Üniversitenin Arkeoloji bölümü daha kapatılabilir... Bu sene yapılan tercihlere göre; 2020 yılı Arkeoloji Taban Puanları ve 2020 Arkeoloji Başarı Sıralaması ortaya çıkarken, 18 üniversitesinin arkeoloji bölümünün boş kaldığı dikkat…
Laodikya Antik Kenti'ndeki kazı ve restorasyon çalışmaları, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, bu yılki en önemli projelerden birinin, stadyuma ulaşımı sağlayan antik yolun açılması…
Prof. Dr. Celal Şimşek, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen TÜRSAB Kültür Turizmi Sohbetleri'nde Kültür Turizminin Parlayan Güneşi Laodikeia konulu sununla, antik kentin önemli özelliklerine dikkat çekti.
Arkeolog Prof. Dr. Celal Şimşek, 24 Mayıs’ta Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Marmara Salonu’nda gerçekleştirilecek TÜRSAB Kültür Sohbetleri Söyleşi serisinin üçüncüsünde, Kültür Turizminin Parlayan Güneşi Laodikeia başlıklı bir konferans…
Bir Helenistik diğer Roma dönemine ait iki tiyatrosu bulunan Denizli'deki Laodikya Antik Kenti'nde yer alan, 200 yıllık tiyatroda arkeoloji kazıları ve restorasyon çalışmaları sürüyor. Tiyatronun 2 yıl sonra ziyarete açılması planlanıyor…
Laodikya Antik Kenti'nde arkeoloji kazılarını ve restorasyon çalışmalarını inceleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kazıları biraz daha hızlandırıp, 4-5 yıl içerisinde inşallah Efes standardında marka antik şehir yaratabiliriz diyerek,…
Arkeoloji kazılarının 12 ay sürdürülecek olmasının arkeolojik değerleri kısa sürede ayağa kaldırılmasını sağlayacağını savunan Prof. Dr. Celal Şimşek Laodikya'ya gelen ziyaretçi sayısı artacağını umuyor.
2019 Arkeolojik Kazıları Basın Tanıtımı yapıldı. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Türk Tarih Kurumu ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü arasında arkeolojik kazıların sürelerinin uzatılarak yıl içine yayılmasına ilişkin…
Kandilkırı yerleşmesinde yapılan çalışmalarda ortaya çıkartılan arkeolojik verilerin Eski Tunç Çağı'na tarihlendiğini söyleyen Laodikya Antik Kenti Arkeoloji Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, sivil mimariye ait bu yerleşimler Lykos-Çürüksu…
Laodikya antik kenti 2003 yılında tanınmayan bir ören yeriyken bugün 300 bin turist ağırlıyor. Prof. Dr. Celal Şimşek, tarihin en uzun ve detaylı su yasası gibi önemli arkeolojik keşifler gerçekleştirilen antik çağın metropolünde 15 yıllık arkeoloji…
Denizli'nin Laodikya Antik Kenti’ndeki arkeoloji kazılarında 27 Eylül 2011'de bulunan Afrodit heykel başı gerek Anadolu'nun gerçek boyutlardaki ilk Afrodit heykeli gerekse dünyada bulunan aynı ebatlardaki 25 Afrodit heykelinin benzeri olması dolayısı…