İzmir Dikili'de 14 bin yıl öncesine ait insan izleri bulundu
İzmir'in Dikili ilçesindeki bir mağarada yürütülen kurtarma kazısında, Geç Yontma Taş Devri'ne (Epipaleolitik) ait 14 bin yıllık taş aletler ve kemik buluntularına rastladı.
İzmir'in Dikili ilçesindeki bir mağarada yürütülen kurtarma kazısında, Geç Yontma Taş Devri'ne (Epipaleolitik) ait 14 bin yıllık taş aletler ve kemik buluntularına rastladı.
Antalya'daki Karain Mağarası'nda 2019 yılı arkeoloji kazılarının son gününde paleolitik çağda üretilmiş 2 ucu keskin, sivri uçlu 350 bin yıllık el baltası bulundu. 2007 yılında aynı bölgedeki kazılarda 400 bin yıllık olduğu belirlenen el baltası…
Dünyanın en büyük yeraltı boşluklarından tabiat anıtı Kocain Mağarası, define avcıları tarafından delik deşik edililirken, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Harun Taşkıran, Maalesef Türkiye’nin birçok…
Arkeologlar, Karain mağarasında dişçi aletleri, küçük mala ve fırça yardımıyla çıkardıkları toprakları, 40 dereceye ulaşan hava sıcaklığında kovalarla 470 basamak aşağıdaki laboratuvara götürüyor ve cımbızla…
500 bin yıllık tarihe tarihe sahip Anadolu'da en eski yerleşim birimlerinden Karain mağarasında bu seneki arkeolojik kazıların hedefi; Paleolitik dönemdeki insanların mağarayı ilk ne zaman iskan ettiklerini tespit etmeye çalışmak olacak. Mağaranın…
Antalya'nın Elmalı İlçesi'ndeki Karyağdı Mağarası'nda arkeolojik kazı başlatıldı.
Karain Mağarasında ilk kez, 350 bin yıllık olduğu tahmin edilen çok büyük bir hayvana ait kalça kemiği ile çene ve dişler ile Anadolu'da ilk kez Neandertal insansılarının elinden çıkmış kemikten aletler bulundu.
Banaz ilçesinde bulunan fosillerin incelenmesi sonrası başlatılan Sürmecik kazılarında paleolitik döneme ait kalıntılara ulaşıldı. Buluntular, Neandertal insansısının bölgede avlanmak için sıcak su kenarını mesken tuttuğunu…