Fethiye Kalesi Kazısı Bilimsel Sorumlusu Prof. Dr. Kadir Pektaş, "Kalenin arkeolojik alt yapısının ortaya çıkarılmasının ardından rölöve ve restorasyon projeleriyle de bir çevre düzenlemesi yapılması hedefleniyor" dedi.
İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nde gerçekleştirilen İstanbul Kazıları seminerl çerçevesinde Türkiye'deki arkeolojik çalışmalar ve bulunan tarihi eserlerin müzeye taşınmasına dair yapılması gerekenler, "Kent Arkeolojisi Kavramı ve Üniversite Eğitim…
2012 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Muğla Milas ilçesindeki Beçin Kalesi'nde süren arkeoloji kazılarının Başkanı, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Pektaş,…
Muğla'nın Milas ilçesinde UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Beçin Antik Kenti'ndeki 600 yıllık Yelli Cami restorasyondan geçiriliyor.
Muğla'nın Milas ilçesinde UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan ve Menteşeoğulları Beyliği'ne başkentlik yapan Beçin Antik Kenti'ndeki, 700 yıllık olduğu değerlendirilen Bey Hamamı restore edilecek.
Muğla'nın Milas ilçesinde Menteşe Beyliği'ne başkentlik yapan Beçin Antik Kenti'ndeki kale içinde sürdürülen kazı çalışmasında, sarnıçla birlikte gündelik yaşama ait eşyalar bulundu.
Kültür ve Turizm Bakanlığının açıkladığı 20 antik kent ve ören yerindeki arkeolojik kazıların bir yıl boyunca yapılmasına ilişkin projede yer alan Muğla'nın Milas ilçesindeki Beçin Antik Kenti'nde 2019 yılı arkeoloji çalışmalarına…
Geçen yılki arkeoloji kazılarında Beçin Antik Kenti'de üretilmiş seramik kaplar dönemin seramik ticaretine dair önemli ipuçları verirken, 14. ve 15. yüzyıla tarihlenen sırlı ve sırsız seramik kap ve tabakların bazılarında, atölyeyi belirten bilgiler…
Menteşeoğulları Beyliği'ne de başkentlik yapan Beçin Antik Kenti'ndeki tarihi Yelli Camisi'nin restorasyonu tamamlandı. Antik kentteki Yelli Camisi 500 yıl sonra ibadete açılacak. Beçin Kalesi kazılarında, sur içi şehir kısmında yer alan seymenlik…
Bitlis Kalesi'nin kuzey surlarındaki mermer kitabenin çözümü yapıldı.
Karia bölgesinde araştırmalar ve arkeolojik kazılar yapan Türk, İtalyan, Alman, Fransız ve ABD’li 24 arkeologun yanı sıra eempozyuma; Aydın ve Milas Arkeoloji Müzeleri de birer sunumla katıldı.
Arkeoloji kazılarında 2000 yılında sayısal açıdan en büyük definenin bulunduğu antik kentte kazı çalışmalarının yanı sıra restorasyon çalışmaları da gerçekleştiriliyor.
Denizli'de yaklaşık 800 yıldır defin yapılan İlbadı Mezarlığı'ndaki kazı çalışmalarında Selçuklu dönemine ait medrese kalıntıları saptandı.
Milas’ta her yıl gazeteci Olcay Akdeniz’in öncülüğünde düzenlenen Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumlarının 10’uncusu Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile Mimarlar Odası Milas Temsilciliğinin ev sahipliğinde yapıldı.
Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, antik kentler serisi kapsamında, Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Beçin Kalesi için hatıra para hazırlattı.