Türkiye'deki tarihi eserlere göz diken Almanya'nın 111 yıl önce tarihi eserleri diplomatik yolla yağmalamaya çalıştığı anlaşıldı. İstanbul Alman Konsolosluğu Bilim Ataşesi Arkeolog Theodor Wiegand, İstanbul Arkeoloji Müzesindeki eserleri Alman…
Assos'taki çeşmenin yanında bulunan boşluğun 2. yüzyıldan 6. yüzyıla kadar ev atıklarının atıldığı bir alan olarak kullanıldığını dile getiren Kazı Başkanı Prof. Dr. Nurettin Arslan, "burada bulduğumuz malzemeler hem arkeoloji hem de üretim…
Assos arkeoloji kazılarında demirden yapılmış olmasına rağmen çok az korozyona uğramış yaklaşık 1700-1800 yıllık olduğu tahmin edilen, antik çağda balık avlamada kullanılan üç dişli zıpkın bulundu.
Antik tiyatrosu, agora, nekropol ve surlarıyla kültürel miras ve zenginlikleri barındıran Assos'ta süren arkeoloji kazılarında işlevi şu ana kadar bilinmeyen antik yapının Roma dönemine ait 2 bin 200 yıllık çeşme olduğu anlaşıldı.…
Assos Antik Kenti'nde süren arkeoloji kazılarında bir ekmek pişirme fırını tabanında, adımlarını atmaya başlamış bir bebeğe ait 1300 yıllık ayak izlerine rastlandı. Bebeğin bir adımının 5 santimetre olması yeni yürümeye başladığını gösteriyor.…
Antik Çağ'da Troas olarak adlandırılan bölgenin güney ucundaki volkanik tepede Yunanistan'ın Midilli Adası'nın karşısında kurulan ve asırlar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Behramkale köyü sınırları…
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Behramkale köyü sınırları içinde kalan Antik Çağ'ın en önemli liman kentlerinden Assos Antik Kenti'nde 2300 yıllık üç balık tabağı ile aynı dönemlere ait olduğu tahmin edilen "olta kancası"…
Prof. Dr. Nurettin Arslan, Assos Antik kenti'deki arkeoloji kazılarında Helenistik döneme ait olduğu tahmin edilen aslan heykeli ile Bizans döneminden kalma bin 500 yıllık 3 gözlü ocak bulunduğunu açıkladı.
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Behramkale Köyü'ndeki 7 bin yıllık Assos Antik Kenti'nde bu yıl ilk kez 12 ay devam edecek kazılarda, bir atöyle içerisinde günümüzden bin 600 yıl öncesine ait kemikten yapılmış ilginç buluntular ortaya çıkarıldı.…
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Behramkale köyü sınırları içindeki Antik Çağ'ın en önemli liman kentlerinden Assos, 1800'lü yıllardan bu yana aralıklarla, 1981'den sonra da aralıksız kazı çalışması yürütülen dünyanın sayılı antik kentleri…
Nurettin Arslan kimdir? Prof. Dr. Nurettin Arslan kimdir?
Assos Antik Kenti kazılarında başta gladyatörler olmak üzere antik dönemin sporcuları tarafından vücutlarındaki yağ ve kirleri kazımak için kullandıkları bronz strigilisler bulundu.
Assos Antik Kenti'ndeki arkeoloji kazılarında, içinde Aristios ailesinin 21 bireyine ait yakılmış cenaze kalıntıları ve iskelet ile mezar hediyelerinin bulunduğu 2.300 yıllık aile mezarı ortaya çıkarıldı.
ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurettin Arslan, Assos Antik Kenti'nin UNESCO listesine alınmasını sağlayacan 3 kriter belirlediklerini açıkladı.
Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumunun kırkıncısı arkeoloji camiasını 2018 Troia Yılı nedeniyle Çanakkale'de buluşturacak.
Çanakkale Kent Müzesi’nin Arkeoloji Sohbetleri'nin bu haftaki konuğu Assos sohbet konusu ile ÇOMÜ Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurettin Arslan ve araştırma görevlisi Erdem Salcan oldu.
7 ile 15 yaş grubu öğrenciler, Assos Antik Kenti'ndeki arkeolojik simülasyon alanında uygulama yaparak arkeologluk deneyimlediler.
Behramkale köyündeki Assos Antik Kenti'nde yapılan arkeolojik kazılarda, yaklaşık bin 800 yıllık bronz kalem, Atina'dan ithal edilen 2 bin 500 yıllık kırmızı, figürlü vazo parçası ile Roma dönemine ait 2 bin yıllık kabartmalı seramik kalıntısı…
Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Assos Antik Kenti’nin Dünya Mirası listesinde alınması için çalışmaların başlatıldığını belirtti. Ayrıca 2018 Troia yılında Assos Antik Kenti’nde çevre düzenlemesi çalışmaları için bakanlıktan onay…
2009'da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Assos Antik Kenti girişine yerleştirildikten bir süre önce kimliği belirsiz kişilerce tahrip edilen heykel, yapılan onarımın ardından kaidesine tekrar yerleştirildi
Assos kazı başkanı Prof. Dr. Nurettin Arslan, en büyük hayallerinden birinin Assos kentinde Aristoteles’in varlığına dair bir kanıt yakalayabilmek olduğunu söyledi.