Antalya'nın Alanya ilçesinde denizden yaklaşık 250 metre yüksekte yarımada üzerine inşa edilmiş Alanya Kalesi'nde süren arkeoloji kazılarında 5. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen bir bazilikanın olduğu tespit edildi.
Antalya'nın Alanya ilçesindeki tarihi Alanya Kalesi'nin Kızılkule önündeki Soğukkapı Plajı'nda devam eden su altı arkeoloji kazılarında Roma dönemine ait tersanenin kalıntıları ortaya çıkartıldı.
Alanya Kalesi surları bitişiğindeki evinde yaptığı izinsiz müdahaleler ve atık su sistemi ile tarihi surların yaklaşık 6 metrelik bölümünün yıkılmasına yol açan evin kamulaştırılması için çalışma başlatıldı.
Alanya Kalesi'nde tarihi surların üzerinde izinsiz yaptırdığı korkuluk nedeniyle yıkıma neden olan Avusturyalı Walter Godina'nın, surları altından delerek atık sularını da boşalttığı ortaya çıktı. Godina, pencereyi tarihi taş duvar görünümlü…
Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Alanya Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Osman Eravşar, Alanya Kalesi'ndeki arkeoloji kazılarının sonuçlarını açıkladı. Kazılarda bu sene Selçuklu döneminden kalma ünik çini parçaları ve 3 adet…
Antalya'nın ilk camisi olan ve halk arasında Kesik Minare olarak bilinen Şehzade Korkut Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Münir Karaloğlu ve Kültür Varlıkları Kurul Başkanı Prof. Dr. Osman Eravşar, çalışmaların ince…
Ülkeler Orta Asya'ya yönelmişken Biz neden orada yokuzdye sorulması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Osman Eravşar, Türkiye'de 40'ın üzerinde arkeoloji bölümü olmasına rağmen Orta Asya arkeolojisine yönelik araştırma yapan bir arkeoloji bölümünün…
Alanya'nın en eski yerleşim alanı olan ve Osmanlı Devleti'nin son döneminde askeri karakol olarak hizmet veren Ehmedek Kalesindeki arkeoloji kazılarında, dipçik kısımları yanmış metal aksamları sağlam kale tüfekleri bulundu.
Selçuklu'dan günümüze kadar gelen Anadolu'daki tek çarşı Antalya'da keşfedilmiş olabilir. Alanya Kalesi'ndeki arkeolojik çalışmalarda, mezarlık kısmının Selçuklular döneminde çarşı olarak kullanıldığı keşfedildi.
Alanya Kalesinde 30 yıldır süren arkeoloji kazılarında bu yılki çalışmalar kısa süre önce tamamlandığı. Kazılarda Selçuklu dönemine ait hamam bulundu. Yarısından fazlasının gün yüzüne çıkarılan hamamın gelecek sene tamamının ortaya çıkarılıp restore…
Prof. Dr. Osman Eravşar başkanlığındaki bilim heyeti tarafından envanterini çıkarılan Anadolu Selçuklularından kalma 200 kervansarayının UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne sokulması hedefleniyor.
Karahanlılar döneminin önemli yerleşim alanlarından Kırgızistan'ın Narın Bölgesi'nde kazı çalışmaları sonucunda kare planlı türbe kalıntısına ulaşıldı. Kalıntının Karahanlı Hükümdarlarından birine ait olam ihtimali de yüksek…
Türkmenistan’da TİKA tarafınan yürütülen Sultan Alparslan’ın mezar yerini bulma projesi kapsamında 3 eşbaşkan tarafından yürütülen kazılar, Alman arkeoloji ekibinin havaalanında eser kaçırırken yakalanması nedeniyle…