Aigai Antik Kenti'nin sarnıçları su toplamaya devam ediyor
Aigai Antik Kenti'ndeki ortalama 2 bin 500 yıllık sarnıçların birçoğu, temizliği yapıldıktan sonra yağmur sularıyla dolarak eski işlevini yeniden kazandı.
Aigai Antik Kenti'ndeki ortalama 2 bin 500 yıllık sarnıçların birçoğu, temizliği yapıldıktan sonra yağmur sularıyla dolarak eski işlevini yeniden kazandı.
Yeni Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Projesi kapsamında İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesinin tarihi yerleşkesindeki yapıların inşaatı ve restorasyon çalışmaları devam ederken, eski binanın altında bulunan ve arkeologlarca ortaya…
Çorum'un İskilip ilçesindeki tarihi İskilip Kalesi'nde Türk bayrağı dikmek için açılan kuyuda bulunan sarnıç ve altındaki dehliz (üstü kapalı, dar ve uzun geçit) yağılan arkeoloji kazısı ile ortaya çıkarıldı.
Karacahisar Kalesi sarnıcında bu seneki arkeoloji kazıları tamamlandı. Sarnıçta seramik ve cam kırıntıları ile kemik parçalarının yanı sıra bini aşkın sikke bulundu. Bizans, erken Osmanlı, Germiyanoğulları, Aydınoğulları, Menteşeoğulları,…
Tarihi Zeyrek Çinili Hamam, restorasyonun ardından "Kalıntıların Şifası" sergisiyle son kez sanatseverleri ağırlıyor. Zeyrek Çinili Hamam, 2024 yılının ilk günlerinde yeniden ısıtılacak... Küratörlüğünü Anlam Arslanoğlu de Coster'in üstlendiği…
Ordu Kurul Kalesi'nde, 2010'da başlatılan arkeolojik kazıları Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Yücel Şenyurt başkanlığında, 10'u arkeolog olmak üzere 35 kişilik ekiple…
İstanbul Fatih ilçesindeki Nuruosmaniye Camisinin altında bulunan ve bugüne dek sarnıç olduğu sanılan yapının aslında inşaat sırasında sulak zemini sağlamlaştırmak için inşa edilen su tahliye amaçlı bir altyapı sitemi olduğu ve sistem sayesinde…
Uzun yıllardır atıl durumda kalan Gülhane Sarnıcı’nda, koruma ve restorasyon çalışmaları gerçekleştirildi.
Yavuz Selim Yaşam Merkezi olarak hizmet veren, Çarşamba Çukurbostan olarak da bilinen Aspar Sarnıcı'nın duvarları, Fatih Belediyesi ekipleri tarafından tarihinde ilk kez, restore ediliyor.
Uşak'ın Ulubey ilçesindeki Blaundos Antik Kenti'nde, mitolojide tarım ve bereketin sembolü olarak bilinen tanrıça Demeter'e ait tapınakta sunak (kurban kesilen dini alan) alanı ortaya çıkarıldı.
İstanbul'un günümüze kalabilmiş önemli su yapılarından Atışalanı Su Sebili, bakımsız hali ve içinde bulunan çöplerle görenleri üzüyor.
Filyos Kalesi'nde bulunan Ortaçağ Sarnıcının gün yüzüne çıkması için sürdürülen arkeoji kazılarında doğal su kaynağından antik limana kadar uzandığı anlaşılan üzeri tonozla örtülü dehliz bulunurken,alanda 350 basamaklı bir yapı ile…
İBB Emlak Müdürlüğü, Şerefiye Sarnıcı ile kitap satış ve kafeterya ünitelerinin 3 yıl süre ile kiraya verilmesi için ihale açtı. Kiralama ihalesi 12 Aralık 2018 tarihinde yapılacak.
Sakarya'da Bizans İmparatoru Justinianus tarafından yaptırılan, 1500 yıllık Justinianus Köprüsü'nde yapılan arkeoloji kazılarında bu yıl arkeologlar, sarnıç ve hamam yapısını ortaya çıkardılar.
Bayburt Kalesi'nde bu yıl gerçekleşen arkeoloji kazılarında 2 sarnıç, 1 kilise ile 1 konut gün yüzüne çıkartıldı.
Kanuni Sultan Süleyman tarafından oğlu Şehzade Cihangir için Mimar Sinan'a yaptırılan, geçirdiği 5 yangından sonra Sultan 2. Abdülhamid tarafından yeniden inşa ettirilen Cihangir Camisi, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yürütülen 3 yıllık restorasyon…
Aigai Antik Kenti'ndeki Athena Tapınağı'nın kalıntıları su kuyusundan çıktı. Tapınak yıkıldıktan sonra enkazı su sarnıcının içine gömülmüş.
İstanbul'da gerekli su ihtiyacını karşılamak için Antik Çağ'dan itibaren şehir içinde çok sayıda sarnıç inşa edildi. Büyük sarnıçların sayıları 100'ü buluyordu. İşte günümüzde varlığı korunabilen sarnıçlar
Restorasyonu tamamlanan Şerefiye Sarnıcı, önemli bir turizm destinasyonu olarak dikkati çekiyor. Yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılan sarnıç, kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapacak.
Arşivdeki belgelere göre Nevşehir'deki dev yeraltı şehrinin su sarnıcı bulunyor ama yapılan araştırmalarda hâlâ bu sarnıç bulunamadı.