UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Malatya'daki Arslantepe Höyüğü’nde arkeoloji kazılarını sürdüren İtalya'nın La Sapienza Üniversitesi'nde Arslantepe konulu sergi ve sempozyum düzenlendi. Arslantepe 2024: Yeni bir UNESCO alanın dünü, bugünü ve…
Malatya Büyükşehir Belediyesi, merkez Battalgazi ilçesi Karahan Mahallesi'nde bulunan Selçuklu dönemi eserlerinden Usta Şagirt Kümbeti'nde onarım çalışması başlattı.
Hititler'den Roma ve Bizans'a kadar pek çok medeniyetin izlerini bünyesinde barındıran Arslantepe arkeoloji kazılarında yağmur drenaj hattı gibi altyapısı bulunan kerpiçten saray ve 2 bini aşkın mühürle, Anadolu'da ilk şehir devletinin yapıları…
Osmanlı devrinde Redif merkezi olarak yapılan ve uzun yıllar asker alma merkezi olarak hizmet veren tarihi bina, restorasyon çalışmalarıyla Kent Müzesi'ne dönüştürülüyor. Müzede Cafer Höyük, Arslantepe arkeolojik alanları ile Malatya çerçevesindeki…
Malatya´da merkez ilçe Battalgazi Belediyesi tarafından kamulaştırıldıktan sonra restorasyonu yapılan 200 yıllık ´Tahtalı Minare Hamamı´, müzeye dönüştürüldü.
Malatya'nın Battalgazi ilçesinde restorasyon çalışmaları tamamlanan ve eski ihtişamına kavuşan 200 yıllık Tahtalı Hamamı, müze olarak kent turizmine kazandırılacak.
Osmanlı mimari çağının son sivil yapı örneklerinden, 126 yıllık Malatya'daki Poyraz Konağı,Yaşam Müzesi olarak yöre kültürünü yeni nesillere aktarıyor
Anadolu topraklarında ilk şehir devletinin kurulduğu Arslantepe, kerpiçten sarayı, kılıç, mızrak gibi metal gereçleri, 5 bin 500 yıllık geçmişe sahip tapınağı, işlenmiş rölyef levhaları ve renklerini hala kaybetmemiş duvar figürleriyle tarihe ışık…
Battalgazi ilçesindeki tarihi Malatya Kalesi'nin yıkılan surlarının 550 metrelik kısmı, restorasyon çalışmaları sonrası eski ihtişamına kavuştu