Beş asırlık köklü geçmişe sahip Marburg Philipps Üniversitesi, Türkiye'de eğitim gören arkeoloji, sanat tarihi ve ilgili branşlardaki öğrencilere yönelik online ders programı başlattı. Prehistorya, Klasik Arkeoloji ve Bizans Arkeoloji ve Sanat Tarihi…
Pera Müzesi, farklı coğrafyalardan insanları ve kültürleri konu alan monokromatik portreleriyle tanınan İspanyol fotoğrafçı Isabel Muñoz’un sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
İspanya’nın Türkiye Büyükelçiliği ve İstanbul Cervantes Enstitüsü tarafından, her iki ülkeden akademisyen ve arkeologların katılımıyla gerçekleşecek etkinlik, 15 Haziran Perşembe günü 14.00 – 17.00 saatleri arasında Pera Müzesi Oditoryumu’nda…
Hunların etnogenezi, yaşam biçimi ve askeri kültürü uluslararası seviyede incelenen Kazakistan’da Hunların yaşadığı tarihi yerleşim yerlerinin park şeklinde canlandırılacağı belirtildi
Kültür Turları yanında kültürel konferanslarıyla da Türk Kültürüne önemli katkılar sağlayan Şerif Yenen Travel'in sahibi Şerif Yenen, profesyonel turist rehberi ve seyahat kitapları yazarı olarak, 30 yılı aşkın süredir edindiği bilgi ve deneyimleri…
Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli A Grubu Seyahat Şirketi olan Şerif Yenen Travel Turizm Seyahat Acentesi'nin Arkeoloji Seminerleri kapsamında Dinler Tarihi Uzman ve Arkeolog Prof. Dr. Kürşat Demirci, Göbekli Tepe’de Atalar Kültü İnancı adlı…
Bilkent Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nden Dr. Thomas Zimmermann, 12 Kasımda Ankara'da, içimizdeki cani - Pre- ve Protohistorya döneminde savaş ve organize vahşet üzerine düşünceler konulu bir konferans verecek.
Alman Arkeoloji Enstitüsü İstanbul Şubesi'nden Dr. Ing. Katja Piesker, 27 Mayıs'ta Bursa Uludağ Üniversitesi'nde Dionysostempel und Attius Philippus-Mauer (Dionysos Tapınağı ve Attius Philip Duvarı) konulu konferans verecek.
Balıkesir'in Erdek ilçesinde düzenlenen Kyzikos Antik Kenti ve Kazı Çalışmaları konulu seminerin katılımcıları daha sonra Zeytinliada'ya giderek devam eden arkeoloji kazılarını yerinde incelediler.
Tarihsel Çevre ve Yapı Korumacıları Derneği Yönetim Kurulu, kuruluşlarının 20. Yılı Etkinlikleri kapsamında, tüm kültür severleri, 30 Mart 2019 Cumartesi günü gerçekleşecek 9. Eski Eser Yapılarda Restorasyon Uygulamaları Semineri ile Mimarı Miras ve…
Samsun'daki Kavak Rıdvan Çelikel Fen Lisesi'nde düzenlenen Bir arkeolog olmak başlıklı seminere katılan Prof. Dr. Necmi Karul; arkeoloji nedir, arkeolojinin kazandırdıkları, arkeolog olmak için yapılması gerekenlerle ilgli soruları yanıtladı…
Malatya yöresinde zoğna ve zornak da denilmekle birlikte en çok pağa diye bilinen ahşap kilit sisteminin binlerce yıl önce Arslantepe’de kullanıldığını belirten Antropolog ve Etnoarkeolog Hüseyin Şahin, höyükteki arkeoloji kazılarında bulunan çok…
Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı bünyesinde Faruk Pekin eğitmenliğinde Ekim ayı boyunca verilecek 4 ayrı seanstan oluşan Orta Asya'dan Akdeniz'e Türk Dünyasınsa semboller semineri 10 Ekim tarihinde başlıyor.
25 Mayıs - 26 Mayıs 2018 tarihlerinde Akbank Sanat'ta Akbank Sanat ve ICTOP işbirliği ile gerçekleştirilecek Müzecilik Seminerlerinin ana başlığı İletişim Odaklı Müzeler olacak.
Arkeolog Tahsin Kimyonok; Beylikdüzü’nde Koç Üniversitesi danışmanlığında kara ve sualtında olmak üzere iki arkeolojik kazının yapılacağını duyurdu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı Koruma, Uygulama ve Denetim Müdürlüğü tarafından 8.'si düzenlenen seminerin konusu Kargir yapılarda koruma ve onarım.