Oluz Höyük kazılarında geçen yıllarda bulunan Medlere ait buluntularla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Şevket Dönmez, Medler'in bugüne kadar ön Asya’da çok fazla arkeolojik izleri bilinmeyen bir toplum olduğunu belirterek, "bu seneki heyecanımızın da…
Amasya'nın Göynücek ilçesindeki Oluz Höyük'te süren arkeoloji kazılarında, milattan önce 600 yıllarında hüküm sürmüş Medler'e ait 2 bin 600 yıllık Kubaba sunağı ve yapı kalıntıları ile yeni seramik parçaları bulundu.
Arkeolog Prof. Dr. Şevket Dönmez, Amasya’da Oluz Höyük'te süren arkeoloji kazılarında Med Krallığı dönemine ait olduğu belirlenen yaklaşık 2 bin 600 yıllık eserler bulunduğunu açıkladı ve "Medlere ait çanak, çömlek bulgular, bezemeli bir tunç levha…
Birbirinden ilginç ve renkli sunumlara sahne olan Zeytinburnu Mozaikleri Sempozyumu'nda, İstanbul sur dışının tarihini değiştirecek mozaiklerin, sanatsal, arkeolojik, tarihi önemine dair bilgiler paylaşılırken, buluntuların yerinde sergileneceği ve…
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Oluz Höyük arkeoloji kazı başkanı Prof. Dr. Şevket Dönmez, İslam dininde tevhit, din felsefesinde monoteizm denilen inancın, Anadolu'da ilk örneğinin Oluz Höyük'te yaşandığını…
Öntarihten Geç Antik Çağ'a Anadolu - İran'ın Kutsal Toprakları, Din Arkeolojisi - Tarihsel Coğrafya temalı İstanbul Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü IV. Arkeoloji ve Sanat Tarihi Çalıştayı'nda bildiri sunmak isteyenler için son başvuru tarihi 10…
Son yıllarda yapılan arkeolojik keşiflerle arkeoloji dünyasında dikkatlerini üzerine çeken Amasya'daki Oluz Höyük'te yine şaşırtıcı keşifler yapıldı. 2 bin 500 Yıllık Pers sarayına apadana denilen sütunlu kabul salonu ile taht salonunun yanı sıra bir…
Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Türklerin ata yurdunun Uzak Asya değil Maveraünnehir olduğunu iddia eden Arkeolog Şevket Dönmez'in tezine itiraz ederek, Türklerin En Eski Anayurdu'nun Güney Sibirya olduğunu iddia etti