Şehir merkezindeki tarihi Sivas Kalesi’nde 2015 yılında yapılan arkeoloji kazılarında bulunan tunç çağı eserleri ile Yaklaşık 1500 yıllık bir ekmek mührü ziyarete açıldı.
5.965 metrekare alan üzerine kurulu yapısı ile Orta Anadolu'nun en büyük arkeoloji müzesi konumundaki Sivas Arkeoloji Müzesi, hak ettiği ilgiyi görmüyor. Müzeye giriş için ücret dahi gerekmediği halde vatandaşların ilgisiz kalması yetkilileri…
Sivas Belediyesi'nin Tarihî Sivas Kalesi alanını turizm merkezine dönüştürmeyi hedefleyen projesinde ilk etabın 2109 yılında tamamının ise 2020 yılında tamamlanması bekleniyor. Projenin inşaası devam ederken alanda Sivas Arkeoloji Müzesi gözetiminde…
Tepecik köyünde bir ahırın zemininde bulunan 2 bin yıllık taban mozaiğinin kayıp parçalarının halen ahır tabanında gömülü olduğu düşünülüyor ama mahkemelik olan alanda 16 yıldır arkeolojk kazı yapılamadı.
Sivas Arkeoloji Müzesi Müdür Vekili Sema Sözcü, 16 yıldır müzede sergilenen Gürün Tepecik Mozaiği’nin öyküsünü anlattı.
Sivas Kültür ve Turizm Müdürlüğünün "1000 Temel Eser" Projesi kapsamında hazırlanan "Sivas Sikkeleri" kitabı tanıtım toplantısı düzenlendi.