Muhsin Yazıcıoğlu müzesi için çalışmalar sürüyor
Türk siyasetinin önemli isimlerinden Muhsin Yazıcıoğlu'nun, Sivas'ın Şarkışla ilçesi Elmalı köyünde doğup büyüdüğü evin müzeye dönüştürülmesi için başlatılan çalışmalar sürüyor.
Türk siyasetinin önemli isimlerinden Muhsin Yazıcıoğlu'nun, Sivas'ın Şarkışla ilçesi Elmalı köyünde doğup büyüdüğü evin müzeye dönüştürülmesi için başlatılan çalışmalar sürüyor.
Kayalıpınar arkeoloji kazıları başkanı Doç. Dr. Vuslat Müller-Karpe, Sivas’ta başka çok önemli Hitit merkezleri var, yazılı belgelerden tanıyoruz. Nerede olduğunu da tahmin ediyoruz ama hiç kazılmadılar" dedi.
Sivas Valisi Salih Ayhan, Türk siyasetinin önemli simalarından ve ülkücü liderlerinden Muhsin Yazıcıoğlu'nun Şarkışla ilçesi Elmalı köyündeki doğup büyüdüğü evin, kısa sürede müzeye dönüştürüleceğini söyledi. Evin restorasyonu için ihale sürecinin…
Sivas'ta, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce Ulusal Turna Eylem Planı Çalıştayı düzenlendi. Sivas türkülerinde adı çok sık geçen turna kuşlarının korunması için mera alanlarının tarım alanlarına dönüştürülmemesi,…
Sivas Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi Projesi kapsamında eski yarı açık cezaevinin eklenti binalarının yıkımına başlandı. Vali Salih Ayhan, yıkım işlemi öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bunun, geçmişi güzel şekilde muhafaza etme ve…
Kültür Turizm Sivas projesi tanıtım toplantısı, Cumhuriyet Üniversitesi Senato Salonu'nda gerçekleştirildi. Vali Salih Ayhan proje ile Sivas'ı turizm açısından cazibe merkezi haline getirmek istediklerini belirtti ve müze denilince akla ilk gelen…
Sivas'ın tarihi simgelerinden, Timur'un hayran kaldığı eser olarak da bilinen Gök Medrese'nin 22 yıldır süren ve zaman zaman skandala dönüşen restorasyonu nihayet tamamlandı. Sivas Belediyesi'nin 'Kale Projesi' kapsamında alan açmasıyla beraber tüm…
Sivas'ta, restorasyonu yılan hikayesine dönüşen, üstü kapatılmaya çalışılan restorasyonu skandalları yaşanan Gök Medrese'de restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldığı açıklandı.
Arkeolojik kazı yapılmadan tünelin nereye çıktığını öğrenebilme şansı olmadığını belirten Sivas Valisi Davut Gül, "Ama görünen o ki bir tünel var ve onun ucunu bulduk. Bu arada bunun uzunluğunun ne kadar olduğu, birden fazla çıkışı var mı yok mu,…
20 yıldır bitirilemeyen, skandallar ve hatalar ile sık sık gündeme gelen Sivas'ın mimari şaheseri Gökmedrese'nin restorasyonu bu yıl bitecek denmişti ama bitiş için hâlâ kesin tarih verilemiyor. Sivas Valisi Davut Gül, "Şuan itibarıyla kasım ayı…
Sivas’ta kurulması planlanan Bilim ve Teknoloji Üniversitesine hizmet vermesi için Osmanlı Sarayına at yetiştirilen tarihi harada bulunan ahırlar, restore ediliyor.
Mustafa Kemal Atatürk ve Heyet-i Temsiliye tarafından 2 Eylül-18 Aralık 1919'da "Milli Mücadele Karargahı" olarak kullanılan bina, Cumhuriyet tarihinde çok önemli ve müstesna yer tutuyor.
Keşşaf Müslüman Bilim Adamları Müzesi, mimariden geometriye, fizik ve kimyadan tıbba, mekanikten astronomiye hemen her alandaki keşifleri ile Müslüman bilim adamlarının keşiflerini ziyaretçilere tanıtacak.
70 metre boyunda ve 45 metre genişliğinde spor salonlarını andırır şekilde inşa edilecek çatı yaklaşık bir ay içinde tamamlanacak. Çatı bittiğinde hafta sonları eser ziyarete açılacak.
Sivas'taki Selçuklu Şaheseri Gökmedrese'nin yılan hikayesine dönen ve çeşitli nedenlerle bitmek bimeyen restorasyonunda sona yaklaşıldı. Yine ertelenmezse ziyaretçiler sonbaharda Mavi Medrese'yi restore edilmiş haliyle gezebilecek. Daha önce ilan…
Sivas Valisi Davut Gül, kentte Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi ve restorasyonu yılan hikayesine dönen Gökmedrese'yi ziyaret etti.
Milli Mücadele Karargahı 4 Eylül'e hazırlanıyor