Antik Smyrna Agorası'nın giriş yerini değiştiriyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, alana proje kapsamında modern bir giriş binası da yapıldı. Giriş binasının Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredilmesinden sonra agoraya girişler bu noktadan…
Smyrna Agorası, uygulanması plananan yeni proje ile yeni giriş kapısı, engelsiz ziyaretçi güzergahı ve çocukların arkeolojik çalışmaları deneyimleyebilecekleri bir atölyeye sahip olacak.
Türkiye kültürel anlamda çok zengin bir ülke diyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İdare Heyeti Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar, Çatalhöyük’e verdikleri destekle bir arkeolojik kazı alanında daha tarihe ışık tutacakları için heyecanlı olduğunu…
Smyrna Tiyatrosu'ndaki arkeoloji kazılarında bulunan heykelcikler, günümüzde 'fun' olarak adlandırılan hayran kulüplerinin antik çağda da varlığına kanıt sayıldı. Kazı Başkanı Doç. Dr. Akın Ersoy, Havari Yuhanna'nın öğrencisi ve İzmir'in Koruyucu…
Smyrna Agorası'da bulunan duvar yazıları, Ege'nin farklı bölgelerindeki kentlerde yaşayan Ephesus, Sardes ve Tralleislilerin 2 bin yıl önce hayli fanatik olduklarını gösteriyor. İşte İzmir'in Antik holiganları:
İzmir'in 3 bin yıl önceki ilk kuruluşundan izler taşıyan Eski Smyrna Kazı Alanı, örenyerine dönüştürülecek.
Smyrna Agorasında 2 bin yıllık kanaldan akan su, tarihe tanıklık ediyor.
Müslümanların yanı sıra Frenk, Levanten, Rum, Yahudilerin oluşturduğu kozmopolit yapının hepsi kahveye bayılıyordu.
İzmir'deki Smyrna Agorası'nın Bazilika bölümünde bulunan kalıntılar, milattan sonra 550 yılındaki depremin ardından sütunları güçlendirmek için moloz taş ve kireç harcıyla yapılan üç boyutlu güçlendirmelerle asırlardır ayakta…