Yalova'da deniz polisinin Marmara Denizi açıklarında eğitim dalışı sırasında fark ettiği Yalova Gazi 1 Batığı alanından 9 ila 13'üncü yüzyıllara tarihlendirilen amfora ve ahşap parçalar ile balast taşları Sualtı Arkeolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı…
Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfının (TINA) ev sahipliği yaptığı "Uluslararası Mustafa V. Koç Sualtı Arkeolojisi Sempozyumu" Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi'nde iki gün boyunca süren oturumlarla tamamlanırken çok sayıda arkeolog, akademisyen,…
İtalya'nın Campania bölgesindeki Phlegrean Yarımadası’nda bulunan Pozzuoli kıyılarındaki su altı arkeolojisi çalışmalarında, M.S 1. yüzyıla tarihlenen Nebatilere ait bir tapınağın iki mermer sunağı keşfedildi. Tanrı Dusares’e adanmış ve volkanik…
Sualtı arkeologları Marmara Denizi'ndeki Kibatos batığında daha önce tespit ettikleri 6 yapının ne olduğunu tespite çalışıyor. Alanda yapılan son çalışmalarda 2 yapının zeytinyağı işliği ve hamam olduğu ortaya çıkarıldı.
Altınova'da antik ve yakın çağa ait iki deniz fenerinin bir arada keşfedildiği Yalova’nın Altınova ilçesinde arkeoloji çalışmaları sürüyor.
Kocaeli'nin Karadeniz kıyısındaki Antik Kerpe Limanı'nda su altında süren arkeolojik çalışmalarda, Roma dönemine ait seramik kandil bulundu.
Antalya'da keşfedilen dünyanın en eski batığının, dünyanın arkeoloji tarihini şekillendirecek bir buluş olduğunu belirten Doç. Dr. Hakan Öniz, 100 aşkın bakır ingot taşıyan gemide aynı zamanda 3600 yıllık mızrak kalıntısı ve çeşitli eserler…
Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı Başkanı Oğuz Aydemir, sualtı arkeolojisinin önemini ve Türkiye’de gerçekleştirilen sualtı arkeolojisiyle ilgili bilgiler aktardığı konuşmasında İskenderun Körfezi'nin geçmişten bu yana ticaret yolları üzerinde…
Sinop Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümünde okuyan ve "Su Altı Araştırma Teknikleri Kursu"nu başarıyla tamamlayan 9 öğrenciye sertifikaları verildi.
Urla Limantepe Su Altı Arkeoloji Kazısı Başkanı Prof. Dr. Hayat Erkanal, yoğun bakıma kaldırıldı.
Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan ve kurtarılması için sualtı arkeolojisi çalışmaları süren Batı Antalya Batığı UNESCO'da düzenlenen konferansla anlatıldı. Toplantıda Antalya'daki 3 bin 600 yıllık gemi batığına ilişkin video ve fotoğraflar…
Kemer'de keşfedilen 3 bin 600 yıllık batıkta Akdeniz Üniversitesi Sualtı Araştırmaları Merkezi'nin kazı yapacağını açıklayan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, batıktan çıkacak eserlerin Kemer'de sergilenmesi gerektiğine işaret eden oluşturacakları…
Uluslararası Sualtı Arkeoloji Sempozyumuna katılan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, tarihi, kültürel değerlerimizi korumak amacıyla hazırlanan çalışmalara en büyük desteğin Bodrum Belediyesinden geleceğini, özellikle su altında yapılacak olan…
Sualtı Arkeolojisi'nde bugüne dek bilinen en eski batıklar, 3 Bin 400 yıllık Uluburun batığı ile 3 bin 200 yıllık Gelidonya Batığı idi. Ancak Antalya'da bulunan ve çok sayıda in situ vaziyette ingot içeren bir enkaz daha var ki Mısır duvar…
Çorum'da Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Hakan Öniz ve Dr. Ceyda Öztosun’un konuşmacı olarak katıldığı konferansta Türkiye’nin su altı arkeolojisinde nerede olduğu anlatıldı.
Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde denizcilik tarihinin ünlü Karamürsel Kadırgaları'nın üretildiği yaklaşık 800 yıl önce inşa edilen tarihi tersane alanında arkeoloji kazıları yapılması, sualtı arkeologlarının batıkları araştırması ve deniz dibinden…
Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Erdoğan Aslan, Antalya'da AKMED konferans salonunda 26 Ocak Cumartesi günü Kekova Adası Sualtı Koruma ve Kurtarma Kazısına dair bulguları anlatacak.
Türkiye'de Sualtı arkeolojisine önemli katkıları bulunan, Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı ve Mustafa V. Koç Deniz Arkeolojisi Araştırma Merkezi’nin kurucularından ölümünden sonra hatırasına İzmir'de Ankara Üniversitesi Mustafa Koç Deniz Arkeoloji…
Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Türk araştırmacıları Ukrayna’da sualtı arkeolojisi çalışmalarını yürüten ekiplerle iş birliği yapmaya çağırdı ve Türk araştırmacıların dikkatini çekerim, çünkü buralarda Türk gemileri de bulunabilir,…
Su altı dünyasını bir araya getiren Kemer Deniz Bilimleri Haftası'nda su altı arkeolojisi de gündeme geldi ve eğitim programları çerçevesinde sualtı arkeologlarının deniz altındaki arkeolojik eserlerin nasıl korunacağı…
Hırvatistan’daki sualtı arkeolojisi çalışmalarında Adriyatik kıyı şeridinin yakınlarındaki deniz altı arkeolojik sit alanında 3.500 yıllık zeytin çekirdekleri bulundu. Arkeologlar alanın bir zamanlar zeytinlik olduğunu düşünüyor.…