Güney Irak'ta arkeoloji kazıları yapan İngiliz arkeologlar, Sümerler dönemine ait 4500 yıllık saray kalıntılarını gün yüzüne çıkardı. "Kayıp Saray" olarak nitelendirilen 4500 yıllık yapı, Sümer Uygarlığı döneminde Lagaş'ın dini merkezi olan…
Mezopotamya’nın fazla tanınmayan Sümer kraliçesi Puabi hakkında yeterli bilgi bulunmamaktadır. Fakat mezarının şekli ve içinden çıkarılan eserler onun dönemin etkili isimlerinden olduğu göstermektedir.
İnsanoğlunun Ebediyet Arayışına Sumerliler’den Edebi Bir Armağan Bilgameš/Gılgameš Destanı
Eldeki bilgilere göre sümerlerin icadı olduğu sanılan ama arkeolojik bulgulara göre çoğunun daha önceki çağlarda da kullanıldığı anlaşılan, dünyanın değişimini etkilemiş 9 önemli icat.
Arkeolog Sergen Çirkin, arkeolojik bulgulardan yola çıkarak Türkiye’de uzun süredir spekülasyon konusu olan Sümerler ile Türkler arasındaki ilişkiyi yorumladı.
Halaf kültürüne ait bulgularıyla ünlü Domuztepe Höyüğü'nde süren arkeoloji kazılarında Sümer uygarlığını yaratan unsurların kökenine dair izler Sümerlerin Asya kökenli olma ihtimalini güçlendiriyor.
Hangi kültüre ait olduğu tespit edilemeyen gizemli kaya bloğundaki resimler, tarihin en eski çizgi romanı olabilr ve sanat tarihi açısında da gizemler içeriyor.
Kafkasya'nın gizemli buluntusu: Nazi sandığından çıkan “ANNUNAKİ” kafatasları.