Amasya'nın Göynücek ilçesindeki Oluz Höyük'te süren arkeoloji kazılarında, milattan önce 600 yıllarında hüküm sürmüş Medler'e ait 2 bin 600 yıllık Kubaba sunağı ve yapı kalıntıları ile yeni seramik parçaları bulundu.
Konya’da arkeoloji kazılarının sürdüğü Savatra Antik Kenti’nde, arkeologlar, M.S 2. veya 3. yüzyıla tarihlendirilen, üzerinde zafer çelengi, asker ve sancak kabartması yer alan bir sunak ortaya çıkardılar.
Meksikalı arkeologlar, Chichen Itza antik şehrinde Kolomb öncesi uygarlıklardan Mayalara ait bir adak mağarası ve mağara içinde yaklaşık 200 seramik kap buldu. Jaguar Tanrı anlamına gelen Balamku adı verilen mağara hayli uzun tünel tespit edildi.…
Arkeologlar, Guatemala ormanlarının derinliklerinde, Maya kenti La Corona’da yaklaşık 1.500 yıllık taştan oyma sunak keşffetiler. Maya Sunağında Yılan Krallara dair yeni bilgiler bulundu.
Son günlerde Urartulara ait buluntularla gündemden düşmeyen Elazığ'ın tarihi Harput Kalesi'ndeki arkeoloji kazılarında yaklaşık 2.700 yıllık açık hava sunak alanı ortaya çıkarıldı.
Myra antik kentindeki sosyal ve dinsel hayat anıtsal mimariyle belgelendi.
Prof. Dr. Nevzat Çevik başkanlığında yürütülen Myra-Andriake arkeoloji kazılarında, bölgenin en erken toplantı yapısı keşfedildi. Keşfedilen toplantı yapısı 2 4 x 6.5 metre…
İnşaat mühendisi Yaşar Yılmaz, ömrünü Anadolu'dan kaçırılan eserlere adadı ve Anadolu'nun Gözyaşları adlı eserinde, yağmalanan tarihi eserlerden 80 bin tanesinin hangi müzede, hangi özel koleksiyonda olduğunu gözler önüne…
Pompeii antik kentinde Fondo Iozzino Tapınağı'nda bulunan adak eserlerinin; kimisi Etrüsk medeniyetinden, kimisinin Yunanistan ve Filistin topraklarından, kimisinin de Baltık Denizi kıyılarından getirilmiş.
Zerzevan Kalesi’nde yürütülen kazı çalışmalarında arkeologların keşfettikleri yer altı tapınağının, Roma döneminde gizemli bir topluluk olan Mithras Tarikatı’na ait olabileceği değerlendiriliyor.