Arkeologlar Kenya'da, yaklaşık 2,9 milyon yıl önce imal edilmiş taş aletler keşfederken, taş aletlerin bulunduğu yerde Paranthropus insanımsı türüne ait iki diş bulundu. Paleontolog ve antropologlar, taş aletleri, insansı türlerden önce, ilk olarak…
Direkli Mağarası'nda sürdürülen arkeoloji kazılarında Üst Paleolitik döneme ait yaklaşık 15 bin yıllık taş dilgi başta olmak üzere obsidyen ve çakmak taşından yontulmuş aletler bulunurken, mağaradaki insan izlerinin 30 bin yıl geriye gidebileceği…
Mardin Artuklu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ergül Kodaş, deneysel arkeoloji çalışmalarına katkı için taş devrinde yaşayan insanların kullandığı aletleri günümüzde o günün şartlarıyla yapıyor.
Arkeolojik keşifler, insanların günümüzden 29 bin yıl önce de gelişmiş tekniklerle balık avladıklarını ortaya çıkardı. Arkeologlar, Güney Kore'de insanların tahmin edilenden çok daha önce ağırlıklar taktıkları ağlarla balık avladıklarını keşfettiler.…
Çin'de yaklaşık 2,12 milyon yıllık, insansılar tarafından yontulduğu tahmin edilen, Afrika dışında bulunmuş en eski taş aletler keşfedildi. Aletler eğer gerçekten insansıların elinden çıktıysa 'insanlığın tarihi' açısından büyük önem arz ediyor.…
Filipinler'deki Kalinga arkeoloji kazılarında çalışan arkeologlar adada 700 bin yıl önce insansı türlerin yaşadığına dair kalıntılar bulduklarını açıkladılar. İnsansı türlerin parçaladığı bir gergedanın kemikleri ve kasaplık için kullanılan taş…
Hindistan'da henüz 10 bin yıldan daha eski insan iskeleti bulunamadı. Ancak taş aletler, şimdiye kadar 125 bin yıl önce Hindistan'a ulaştığı tahmin edilen ilk insanların Afrika'dan daha da erken çıkmış olabileceğine delil sayılıyor.…
Anadolu'da bulunan tarih öncesi çağlara ait taş aletlerin bilimsel açıdan önemleri, analiz ve araştırma yöntemleri Anadolu Arkeolojisinde Taş Aletler çalıştayında gündeme getirildi.