Türkiye'de neolitik döneme ilişkin 60 yıl kazı yapan 81 yaşındaki duayen arkeolog Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, Şanlıurfa'daki Neolitik dönemin önemli yerleşim yerlerinden Karahantepe'yi ziyaret etti. Özdoğan, kazı alanındaki 14 farklı noktayı ilerleyen…
Taş Tepelerde ortaya çıkan her yeni olgu popüler dilde "cilalı taş devri" olarak kullanılan "neoitik çağda" yaşam tarzının anlaşılabilmesi için yeni bir umut olurken aynı zamanda çözüm isteyen yeni gizemler ortaya çıkartıyor. Göbeklitepe'de leopar…
Yabancı akademisyenler, Neolitik dönemin önemli yerleşimleri arasında gösterilen Şanlıurfa'daki Karahantepe'ye hayran kaldı.
Şanlıurfa'da Taş Tepeler Projesi kapsamında Sefertepe'de süren arkeoloji kazılarında biri leopar, diğeri akbaba ve insan figürlü, yaklaşık 10 bin yıl öncesine tarihlenen iki süs eşyası bulundu.
Türkiye'nin Hollanda'daki Lahey Büyükelçiliği'nda Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde özel menü ile ağırlandı. Sefire Lerzan Kayıhan Ünal, davetlilere Göbeklitepe ve Karahantepe arkeoloji kazılarının önemini…
Türk Hava Yolları (THY) hepsi Şanlıurfa'da bulunan ve T yapılı dikit taşlar ve erkek figürler içeren kült yapılar barındıran neolitik mekanları tanımlayan Taş Tepeler Projesi'nin 2024 ve 2029 arasında ana sponsorluğu ile karşılama ve araştırma…
İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Taş Tepeler-Büyük Dönüşümün Coğrafyası: Yeni Araştırmalar ve İlk Sonuçlar" başlıklı konferans, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Kütüphanesi'nde gerçekleştirildi.…
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Taş Tepeler arkeoloji projesi bünyesinde kazıların devam ettiği Göbeklitepe ile Karahantepe'yi ziyaret ederek yeni bulunan heykelleri inceledi.
New discoveries that will leave their mark on art history were made during the Stone Hills (Taş Tepeler) archaeological excavations. The first painted neolithic statue was unearthed from Göbeklitepe. The 2.3 meter high human statue in Karahantepe…
Şanlıurfa İli Neolitik Çağ Araştırmaları "Taş Tepeler Projesi" kapsamında Sefertepe'de devam eden arkeoloji kazıda arkeologların çalışacağı alanlar genişletiliyor.
Türk Hava Yolları'nın Türkiye Tanıtım Etkinlikleri'nin Güney Kore ve Japonya'daki programında şirketin Taş Tepeler'in restorasyon ve tanıtım sponsorluğunu üstlendiklerini belirten THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat,…
Arkeoloji ve Sanat Yayınları tarafından yayınlanan alanında Türkiye'nin en eski ve köklü süreli yayını Arkeoloji ve Sanat Dergisi'nin 171. sayısı yayınlandı. Yaklaşık yarım asırdır birbirinden ilginç konuları gündeme taşıyarak yayını sürdüren…
Prof. Dr. Necmi Karul, Prof. Dr. Barbara Helwing ve Dr. Lee Clare, Berlin'deki konferansta Taş Tepeler ve Türk Alman arkeolojik işbirliğine dair sunumlar yaptı.
Şanlıurfa'da değişik ülkelerden 20 sanatçı, neolitik dönemin önemli alanlarından Karahantepe Ören Yeri'nin girişinde binlerce küçük taşı bir araya getirerek 'arazi sanatı performansı' sergiledi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Türk arkeolojisi artık hem kazılarıyla hem kazılardaki koruma çalışmalarıyla hem de bilimsel yayınlarıyla dünya arkeolojisinin en önemli paydaşlarından biri haline gelmiştir" dedi.
Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında serginin açılışını gerçekleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Taş Tepelerin birkaç sene içinde dünyanın en önemli arkeolojik keşfi olduğu herkes kabul edecek" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Geliştirme ve Tanıtım Ajansı (TGA), dünya üzerindeki ilk yerleşik yaşam ve sosyal topluluk örneklerine ev sahipliği yapan Taş Tepeler'i tanıttı.