Taş Tepeler Projesi Başkanı arkeolog Prof. Dr. Necmi Karul, "Göbeklitepe'deki arkeoloji kazılarının bulguları, tarım ve hayvancılığın yerleşikliğin nedeni değil sonucu olduğunu, 12 bin yıl önce yaşayan toplulukların sadece hayatta kalma mücadelesi…
Şanlıurfa'da Taş Tepeler Projesi kapsamında 10 farklı bölgede süren arkeoloji kazılarında 3 yıldan bu yana çalışan Anadolu Gastronomi Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Şef Ömür Akkor, "Karahantepe'de 11 bin 500 ila 12 bin yıl önce insanların bir araya…
Taş Tepeler Projesi Koordinatörü Prof. Dr. Necmi Karul, Şanlıurfa'daki kazı alanlarında insanların beslenme alışkanlıklarının nasıl olduğuna yönelik önemli bulgulara rastladıklarını belirterek, özellikle Karahantepe'de süren arkeoloji kazılarında çok…
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, " Son yıllarda hızla ilerleyen arkeolojik kazılar şimdi Taş Tepeler Projesi ile çok daha kapsamlı bir boyutta gelişiyor. Bizler de Dünya Neolitik Kongresi öncesi tüm planlamalarımızı gözden geçirerek, ilimizi en iyi…
Türk Hava Yolları (THY) hepsi Şanlıurfa'da bulunan ve T yapılı dikit taşlar ve erkek figürler içeren kült yapılar barındıran neolitik mekanları tanımlayan Taş Tepeler Projesi'nin 2024 ve 2029 arasında ana sponsorluğu ile karşılama ve araştırma…
Şanlıurfa şehir merkezine 46 kilometre mesafedeki Tek Tek Dağları Milli Parkı içindeki Karahantepe Ören Yeri'nde 2017 yılından bu yana süren kazıların yeni sezonun 3 ay sürmesi planlanıyor.
Göbeklitepe'de son yıllarda daha çok koruma çalışmalarına yöneldiklerine dikkat çeken Kazı Başkanı Prof. Dr. Necmi Karul,, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne dahil olduktan sonra Göbeklitepe'de ciddi bir ziyaretçi baskısı oluşmaya başladığını, yapıların…
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde arkeologların neolitik döneme ait eserler ve T şekilli dikili taşlar bulduğu Sefertepe'deki arkeoloji çalışmalarının daha hızlı ve düzenli şekilde devam etmesi için kazı evi inşasına başlandı.…